Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις φυλακές Κορυδαλλού κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών – Της επέδωσαν την κλήση

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την εισαγγελική παραγγελία την Τετάρτη να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, έχουν δρομολογηθεί.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μετέβη στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη και επέδωσαν την κλήση, την οποία παρέλαβε η ίδια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να επισκοπήσουν το υλικό της δικογραφίας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που εποπτεύουν την προκαταρκτική έρευνα, αφού αποτίμησαν το υλικό της δικογραφίας που σχηματίστηκε έδωσαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν ανωμοτί εξηγήσεις από την Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν ότι μετά την εισαγγελική παραγγελία, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο. Έτσι, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην μετέβαιναν οι αστυνομικοί στις φυλακές, αλλά να πήγαινε ο συνήγορος της 33χρονης στη ΓΑΔΑ, για να παραλάβει την κλήση, μαζί με αντίγραφο της δικογραφίας.

Τελικά, αποφασίστηκε να πάει κλιμάκιο στις φυλακές.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση η Ρούλα Πισπιρίγκου να δώσει εξηγήσεις μέσω υπομνήματος.

Μαλένα και Ίριδα

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που διαπιστώνει ως αιτία θανάτου των παιδιών την ασφυξία, περιλαμβάνει και πάνω από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν το πόρισμά τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους , όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κλπ και με τη δεύτερη προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου. Έτσι, απέκλεισαν το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί.

Σε ό,τι αφορά την 6,5 μηνών Ίριδα οι ιατροδικαστές είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο μικροσκόπιο.

Μετά τις εξηγήσεις από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη σε βάρος των παιδιών της, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης εις βάρος της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά την κλήση της ως ύποπτη για τον θάνατο Μαλένας – Ίριδας

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «εξακολουθεί να είναι σε πολύ μεγάλη ανησυχία για τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τη συγκεκριμένη έρευνα και ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος. Έχει έντονη ανησυχία σε σχέση με την προβολή της υπόθεσής της, τη σκιαγράφηση γενικότερα της προσωπικότητάς της. Είναι ένα πρόσωπο που δικάζεται καθημερινά από τα ΜΜΕ και τα social media».

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «η Ρούλα από την πρώτη στιγμή δηλώνει ότι δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά της. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε και έχει πει επανειλημμένως είναι ότι «προσπαθούν να μου φορτώσουν και τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών». Αρνείται κατηγορηματικά ότι έβλαψε τα παιδιά της.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει καμία επαφή της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη αν και θα περίμενε να έχει την ηθική στήριξή του.

“Με κατηγορούν οι άλλοι, με κατηγορεί κι εκείνος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί;” είναι τα λόγια της, σύμφωνα με τον συνήγορό της.

Όπως τόνισε ο ίδιος, “την έχω δει πολλές φορές να σπάει” και συμπλήρωσε ότι παραμένει απομονωμένη στις φυλακές για λόγους ασφαλείας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ