Ρούλα Πισπιρίγκου: “Πράσινο φως” για την άρση τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου – Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων

Οι επικοινωνίες που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου “ανοίγουν” και επισήμως για τις διωκτικές Αρχές. Πριν από λίγο, εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποδέχεται το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης, Χριστίνας Σαλάππα, για άρση απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της 33χρονης, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Το Συμβούλιο έδωσε θετική απάντηση στο ανακριτικό αίτημα κι έτσι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών της Αστυνομίας οι επαφές και οι επικοινωνίες της 33χρονης, με σκοπό τον εντοπισμό κρίσιμων δεδομένων, που εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν, σε μία προσπάθεια να πέσει περισσότερο “φως” στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα.

Πάτρα Ρούλα Πισπιρίγκου

Η ανακρίτρια καλεί μάρτυρες για καταθέσεις

Στο μεταξύ, ξεκινούν άμεσα και οι καταθέσεις μαρτύρων στην ανακρίτρια, που χειρίζεται την ευαίσθητη αυτή υπόθεση, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Πρώτοι στη λίστα της ανακρίτριας, είναι οι γιατροί αλλά και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο.

Πριν έναν χρόνο η 9χρονη εμφάνισε πολύ σοβαρό επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί λόγω σπασμών στον ύπνο της.

Εκεί, οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη κι έπειτα από ώρα και υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης κατάφεραν να σώσουν το παιδί. Ωστόσο, η Τζωρτζίνα υπέστη σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία της καρδιάς, με αποτέλεσμα να καταστεί τετραπληγική.

Από τότε, η Τζωρτζίνα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Ωνάσειο αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ