Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία για τις αναζητήσεις της για κεταμίνη – Οι ημερομηνίες “κλειδιά” και η απάντηση της 33χρονης

Νέα στοιχεία για τις αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ η 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Σήμερα, αποκαλύφθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης από την έρευνα των Αρχών για τα ψηφιακά ίχνη της 33χρονης στις ηλεκτρονικές συσκευές. Προς το παρόν, έχει ολοκληρωθεί ένα από τα στάδια της έρευνας και αυτό αφορά στον έλεγχο σε μία συσκευή κινητού της 33χρονης, σε κάρτες sim και κάρτες μνήμης. Τις επόμενες μέρες, θα ελεγχθούν και τα υπόλοιπα κινητά τηλέφωνα, όπως και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι έχουν γίνει 27 αναζητήσεις ή εγγραφές στη Google με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο από τις 12 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2022, την ημέρα δηλαδή που συνελήφθη.

Στις 17 Ιανουαρίου, εντοπίστηκε επίσκεψη σε ιστότοπο με ιατρικά βιβλία. Εκεί εμφανίζεται ένας γενικός ενημερωτικός πίνακας με αναισθητικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα, εντός του οποίου περιέχεται και η κεταμίνη.

Σημειώνεται ότι δύο μέρες αργότερα, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου, η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις μέρες πριν από τον θάνατο της 9χρονης, υπάρχει μια εγγραφή στη ροή της Google Discover που μεταξύ άλλων περιέχει μια αναφορά στον όρο κεταμίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως αναφέρει το πόρισμα, ο χρήστης δεν επέλεξε την προβολή του προτεινόμενου ιστότοπου.

Στις 30 Μαρτίου, ημέρα σύλληψης της 33χρονης, υπάρχει η πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα ευθεία αναζήτηση των όρων “κεταμίνη”, “κεταμίνη φαινοβαρβιτάλη” και “υδροχλωρική κεταμίνη”.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι Αρχές εντόπισαν επίσης 24 φωτογραφίες screnshots στο κινητό τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου που αφορούν σε συνομιλίες με γιατρό και περιέχουν, μεταξύ άλλων, και αναφορές σε φαρμακευτικές ουσίες.

Η πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίζει πως με τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατί, όπως λένε, η μοναδική ευθεία αναζήτηση για κεταμίνη είναι στις 30 Μαρτίου, την ημέρα σύλληψής της. Για τις εγγραφές στις 17 και τις 26 Μαρτίου υποστηρίζει πως πράγματι είχε κάνει τέτοιες αναζητήσεις για φαρμακευτικές ουσίες γενικότερα, προφανώς επειδή το παιδί της είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και εκείνη ήθελε να δει τι φάρμακα χορηγούνται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ