Ρούλα Πισπιρίγκου: Έγγραφο-ντοκουμέντο για την ουσία τροπονίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας συνεχίζεται με τις καταθέσεις γιατρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα μηνύματά της σε χαρτορίχτρα από την Πάτρα

Στο δικαστήριο κατέθεσαν τόσο οι γιατροί που είδαν το κοριτσάκι στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου της Πάτρας, όσο και εκείνοι της ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε το παιδί.

Σήμερα, ένα νέο έγγραφο από τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Τζωρτζίνα, βλέπει το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει νέες πτυχές της υπόθεσης.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί ήταν μία χαρά» κατέθεσε ο παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, το εν λόγω έγγραφο αφορά εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας στην παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο της Πάτρας, δηλαδή πριν το κοριτσάκι μεταφερθεί στο «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα και αφήσει την τελευταία του πνοή στα τέλη του Ιανουαρίου του 2022.

Τότε, η υγεία της Τζωρτζίνας παρουσίαζε κάποιες δυσεξήγητες μεταπτώσεις. Όπως φαίνεται στο έγγραφο, είχε εντοπιστεί μια αλματώδης αύξηση της ουσίας τροπονίνης στο αίμα του κοριτσιού.

Δίκη Πισπιρίγκου: Μηνύσεις κατά τηλεοπτικών εκπομπών από τον Αλέξη Κούγια

Πιο συγκεκριμένα, στις 21/01/2022 που έγιναν οι εξετάσεις, στις 02:43 η ουσία υπάρχει σε συγκέντρωση 485,30 στον οργανισμό της ανήλικης, ενώ την ίδια ημέρα, στις 15:51, σε ποσοστό 169,50.

Σημειώνεται ότι η φυσιολογική συγκέντρωση της ουσίας στο αίμα, είναι περίπου στο 10.

Η τροπονίνη είχε ανακαλυφθεί πριν την κεταμίνη και, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα μπορούσε να δείξει κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα στο μυοκάρδιο, που, με τη σειρά του, θα μπορούσε να εξηγεί τον θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εκπομπή, αυτό το έγγραφο θα παρουσιαστεί στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες και η εξήγηση που θα δοθεί είναι ότι αυτές οι υψηλές τιμές οφείλονται σε έλλειψη οξυγόνου.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε ότι «οι μυοκαρδιακές ίνες όταν νεκρώνονται, ελευθερώνουν στο αίμα την τροπονίνη και μπορεί να ανιχνευθεί. Η απελευθέρωση στο αίμα δείχνει ένδεια τροφής, οξυγόνου δηλαδή, στο μυοκάρδιο». Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά ή δευτερογενές αίτιο που προκαλεί την αύξηση της τροπονίνης», όπως, θα μπορούσε να είναι ενδεχόμενη ασφυξία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ