Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είμαστε σε ώριμο στάδιο για να ακουστεί η Δικαιοσύνη» – Άρχισε η αγόρευση της εισαγγελέως

Έπειτα από 89 συνεδριάσεις κατά τις οποίες εξετάστηκαν περίπου 60 μάρτυρες, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, άρχισε την αγόρευσή της επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης.

Δίκη Πισπιρίγκου για Μαλένα και Ίριδα: Διακόπηκε για τις 12 Φεβρουαρίου λόγω αποχής των δικηγόρων

Της Άννας Κανδύλη

«Πρόκειται για μια δίκη που χαρακτηρίστηκε εξ αρχής εμβληματική, επειδή στη θέση του θύματος βρισκόταν η κόρη της κατηγορούμενης. Κορωνίδα της δίκης είναι η αποδεικτική διαδικασία και όχι τα όσα ακούγονται ή διαδίδονται δεξιά και αριστερά. Δηλαδή τα γεγονότα που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας όσα έχουν συμβεί. Πλέον, με βάση τα όσα αποδείχτηκαν, θεωρώ ότι είμαστε σε ένα ώριμο στάδιο για να ακουστεί η δικαιοσύνη. Γιατί μέχρι σήμερα έχουν μιλήσει πολλοί, όχι όμως η δικαιοσύνη».

Πάτρα: Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Αφού η εισαγγελική λειτουργός ανέλυσε την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των αδικημάτων που αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη , περιέγραψε με λεπτομέρεια το επεισόδιο της Τζωρτζίνας που την οδήγησε στο Καραμανδάνειο. «Δεν με έπεισε η μητέρα» μας είπε η γιατρός, πως το παιδί έκανε σπασμούς γιατί το παιδί είχε συνείδηση, γιατί σε περίπτωση σπασμών ο παθών δεν αντιλαμβάνεται τι του συμβαίνει. Το κρίσιμο ζήτημα το πρωί για το επεισόδιο στις 8 Απριλίου, δεν είναι αν το παιδί έκανε το επεισόδιο ή πώς το περίγραψε η μητέρα, αλλά η κλινική εξέταση του παιδιού. Εκεί δεν προέκυψε τίποτα. Τίποτα το ανησυχητικό δεν εντόπισαν οι γιατροί.

Το περιστατικό της Τζωρτζίνας προβλημάτισε το νοσοκομείο περισσότερο από κοινωνικής πλευράς, επειδή η Τζωρτζίνα είχε χάσει τις 2 αδερφές της. Έτσι μας είπαν οι ίδιοι οι γιατροί. Μας είπαν πως όταν οι γονείς βλέπουν επεισόδιο σπασμών και μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο «μπαίνουν ακόμη και με το αμάξι μέσα στο νοσοκομείο». Αυτό εδώ δεν το είδαν. Και μόνο το γεγονός ότι το παιδί μιλούσε με τη μητέρα του και είχε βλεμματική επαφή καταρρίπτει εντελώς το ενδεχόμενο να έκανε το παιδί σπασμούς.

«Θέλω να μάθω την αλήθεια για την Τζωρτζίνα» – Με μία «συγγνώμη» ολοκλήρωσε την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο πλήθος εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, οι οποίες δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα και ότι ο πλήρης ιατρικός έλεγχος της Τζωρτζίνας δεν έδειξε το παραμικρό εύρημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ