Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτά ήταν τα λάθη που έκανε και άνοιξαν τον δρόμο για τη σύλληψή της

Μια σειρά από λάθη καθώς και η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου αναλύθηκαν διεξοδικά από τις Αρχές και οδήγησαν στη σύλληψή της για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Τα τηλεφωνήματα και οι εμφανίσεις της μητέρας των τριών παιδιών σε τηλεοπτικές εκπομπές λίγο μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας ήταν ένα από αυτά τα λάθη. Στις εμφανίσεις της αυτές αποκάλυψε από μόνη της, πως στις τελευταίες στιγμές του παιδιού της ήταν η μόνη που βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου και ως εκ τούτου κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να χορηγήσει στο παιδί μια ουσία που έδρασε σε λίγα λεπτά, σύμφωνα και με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής.

Έτσι, οι Αρχές,  δεν χρειάζονταν ουσιαστικά κατάθεση από την Ρούλα Πισπιρίγκου γιατί τα είχε πει όλα δημόσια. Σε συνέντευξή της αποκάλυψε πως είχε ρωτήσει εάν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο, διαπίστωση που χτύπησε “κόκκινο” σε όσους συμμετείχαν στην έρευνα.  Επίσης, εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι τραβούσε βίντεο τα καρδιογραφήματα για να αποδείξει ότι πράγματι η Τζωρτζίνα είχε πρόβλημα.

Σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο για το παιδί και ήταν διαρκώς μόνη μαζί της. Όπως και ότι επέδειξε εξαιρετική ψυχραιμία, σύμφωνα με μαρτυρίες όταν έπαθε ανακοπή το παιδί. Μάρτυρας από το διπλανό δωμάτιο είπε πως μόνο όταν την είδε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειξε να πανικοβάλλεται και να πατάει το κουμπί πανικού. Με άλλα λόγια, ισχυρίστηκε πως δεν ειδοποίησε εγκαίρως και δεν φώναζε ενώ το παιδί πέθαινε.

O διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Εμμανουήλ Παπασάββας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Πέμπτη, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τη μητέρα της 9χρονης να ζητά μονόκλινο κρεβάτι αλλά και το “άγχος” της για το εάν υπάρχουν κάμερες.

«Η μητέρα όντως ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο και ρώτησε όντως αν υπάρχουν κάμερες.» είπε χαρακτηριστικά.

Οι γνώσεις νοσηλευτικής και η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Η ίδια περιέγραψε δημοσίως πως έχει γνώσεις νοσηλευτικής παρότι δεν έχει ασκήσει το επάγγελμα και έχει κάνει σεμινάρια εγκληματολογίας, ενώ της άρεσαν οι εκπομπές και τα ρεπορτάζ αυτού του είδους. Σημαντική είναι επίσης η επιμονή της να αναφέρεται σε έλεγχο γονιδιακού προβλήματος, παρότι ιατρικά, κατ΄αρχήν τουλάχιστον αποκλείστηκε.

Τέλος, ρόλο έπαιξε και η επίμαχη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας που σχημάτισε έναν άγγελο, μια μεγάλη καρδιά και ένα δέντρο-κρεμάλα, και ως αγγέλους τις αδελφές της που χάθηκαν. Η ζωγραφιά, ενώ φτιάχτηκε για τη γιορτή της μητέρας δεν απευθύνεται στην μητέρα της αλλά αναφέρει «Για εσάς», κάτι κατά τους ειδικούς είναι έκφραση αναζήτησης βοήθειας.

Το τηλεφώνημα για να κερδίσει χρόνο

Καθοριστική ήταν και η προσπάθεια που φέρεται να έκανε για να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική.  Πρόκειται για μια πληροφορία που έφτασε στους αστυνομικούς και η οποία δρομολόγησε ραγδαίες εξελίξεις και τελικά φτάσαμε στη σύλληψη της μάνας και την άσκηση δίωξης σε βάρος της.

Συγκεκριμένα, όπως πρώτο έγραψε το enikos.gr, εκπρόσωπος μίας ΜΚΟ, που ειδικεύεται με την ψυχική υγεία και γνωρίζει τη μητέρα, επικοινώνησε με τις Αρχές της Πάτρας και ενημέρωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος η Ρούλα Πισπιρίγκου να αυτοκτονήσει. Πληροφορίες ανέφεραν ότι είτε η 33χρονη είτε κάποιο κοντινό της πρόσωπο τηλεφώνησε στη συγκεκριμένη ΜΚΟ γιατί ήταν σε επαφή με μια ψυχολόγο της οργάνωσης. Φέρεται να είπε ότι πιέζεται πάρα πολύ από παντού και ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή καταλάβαινε ότι στενεύει ο κλοιός και αποφάσισε να πει ότι θα αυτοκτονήσει, προκειμένου να την κλείσουν σε ψυχιατρική κλινική και να κερδίσει χρόνο. Η ΜΚΟ ενημέρωσε για το συγκεκριμένο τηλεφώνημα το ΑΤ της Πάτρας και στη συνέχεια οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με την Εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο  Εισαγγελέας ήταν έτοιμος να δώσει εντολή για εγκλεισμό της στο ψυχιατρείο, όμως μέσα σε λίγη ώρα υπήρξε η ανατροπή.

Όταν πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη εξέλιξη το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, επικοινώνησε με τον Εισαγγελέα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έμπειροι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση ζήτησαν να μην δοθεί τέτοια εντολή, για εγκλεισμό αλλά για προσαγωγή της, όπως και έγινε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ