Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» μια ανακοπή – καρμπόν της Τζωρτζίνας – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Στην πρώτη ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα, στις 11 Απριλίου 2021 – πιθανόν ξανά λόγω χορήγησης κεταμίνης– και από την οποία είχε υποστεί ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών Αρχών, μετά τη σύλληψη για τη δολοφονία – 11 μήνες αργότερα- της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το καθοριστικό αυτό επεισόδιο της υγείας του 9χρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο της Πάτρας φέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», να έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με εκείνο στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου 2022, που τελικά στοίχισε τη ζωή της άτυχης Τζωρτζίνας και πλέον αποδίδεται από τους ερευνητές στη χορήγηση φονικής δόσης (6,5 ml) της αναισθητικής ουσίας για ζώα.

Από την έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και τις καταθέσεις περίπου 12 γιατρών και νοσηλευτών από το «Αγλαΐα Κυριακού», όπου άφησε την τελευταία πνοή η 9χρονη, προκύπτει ότι η μητέρα είχε ζητήσει μονόκλινο δωμάτιο, είχε ρωτήσει νοσηλεύτριες αν στον θάλαμο υπήρχαν κάμερες, ενώ είχε νωχελική και αργοπορημένη αντίδραση όταν διαπίστωσε ότι η κόρη της ξεψυχάει.

Πισπιρίγκου Πάτρα

Ακόμη η Τζωρτζίνα φαίνεται να είχε παρουσιάσει μικρότερα επεισόδια, με σπασμούς, σύντομες βραδυκαρδίες και άλλες επιπλοκές, όταν οι γιατροί δεν ήταν παρόντες και στο πλευρό της ήταν μόνο η 33χρονη συλληφθείσα.

Επιπλέον οι γιατροί κατέθεσαν ότι όλες οι εξετάσεις και τα ιατρικά δεδομένα δεν εξηγούν σε καμία περίπτωση τόσο τα επεισόδια όσο και το μοιραίο.

Εντυπωσιακές ομοιότητες

Ωστόσο, αυτές οι μαρτυρίες και τα δεδομένα από το νοσοκομείο της Αθήνας φαίνεται να έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, έναν χρόνο νωρίτερα, στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Στις 8 Απριλίου 2021, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο, χωρίς έως τότε να έχει το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Περίπου 20 ημέρες νωρίτερα είχε βρεθεί αιφνιδιαστικά νεκρή στην κούνια της, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, η επτά μηνών αδελφή της Ίριδα, ξανά υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Εκείνες τις ημέρες οι γονείς των τριών κοριτσιών είχαν συνεχείς διενέξεις και είχαν κινηθεί διαδικασίες διαζυγίου με καταφυγή του πατέρα, Μάνου Δασκαλάκη, σε δικηγόρο.

Όταν η 9χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο της Πάτρας η μητέρα είχε προχωρήσει σε ασαφείς αναφορές για σπασμούς, «ανησυχία» και… εφιάλτες του κοριτσιού, που όμως, δεν επιβεβαιώθηκαν από τους γιατρούς.

Η παραμονή στο νοσοκομείο αποφασίστηκε εν τέλει λόγω της επιμονής της 33χρονης αλλά και λόγω της ευαισθησίας των γιατρών απέναντι στα παιδιά της συγκεκριμένης οικογένειας, εξαιτίας των προγενέστερων θανάτων των δύο μικρότερων αδελφών της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές των γιατρών, το παιδάκι ήταν φοβισμένο, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει με σαφήνεια τι του συνέβαινε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ