Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη με τις φλόγες σε Απόλλωνα και Λάερμα – Το μέτωπο κινείται προς το Θάρρι

Τεράστια είναι η μάχη που συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για έκτη συνεχόμενη ημέρα σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς που κατακαίει το νησί της Ρόδου. Σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται δύσκολα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο μέτωπο από Απόλλωνα προς Προφήτη Ηλία, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί προς το πυκνό δάσος.

Παράλληλα, το μέτωπο από τα Λάερμα αυτή τη στιγμή να κινείται επιθετικά προς την περιοχή Θάρρι.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση, όλες οι δυνάμεις «καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να διασωθεί και ο οικισμός Ασκληπιείο».

Πόσες δυνάμεις επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα 

Όπως είπε στην ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στην περιοχή επιχειρούν διαδοχικά 10 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά. Από στεριάς επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 49 υδροφόρα καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

Στο πεδίο βρίσκονται επίσης 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και από αέρος δύο γαλλικά αεροσκάφη, 2 τουρκικά και 1 κροατικό.

«Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς επιχειρούμε με όλες τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις μας με πρωταρχικό μας στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής την διαφύλαξη των περιουσιών των συμπολιτών μας , καθώς και τον μετριασμό των επιπτώσεων στο δασικό μας πλούτο», υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός.

Στο νοσοκομείο 9 άτομα για τις πρώτες βοήθειες 

Συνολικά σύμφωνα με το ΕΚΑΒ και την ΥΠΕ Ν. Αιγαίου, στις δομές υγείας υπήρξαν εννέα προσελεύσεις ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα στα οποία παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά.

Έως τώρα έχουν καταγράφει δυο εισαγωγές, ενός ατόμου με κάταγμα από πτώση κατά την εκκένωση ξενοδοχείου και μιας 31χρονης εγκύου που βρίσκεται στη μαιευτική κλινική και η οποία είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ