Πάτρα: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες μετά την κατάρρευση γέφυρας – Ακούγονται φωνές μέσα από τα συντρίμμια

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάτρα για τον απεγκλωβισμό ατόμων μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού.

«Καμπανάκι» για χιλιάδες γέφυρες στη χώρα: «Ελέγχονται μόνο όταν εντοπίζεται πρόβλημα»

Το τμήμα της περιμετρικής που κατέρρευσε βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά τα τούνελ και στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη ,τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, καθώς και ένας πολυτραυματίας. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν τραυματιστεί ακόμη τρία άτομα που έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στον Άγιο Ανδρέα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για δύο εγκλωβισμένους. Μάλιστα ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα.

Στο σημείο γίνονται έργα εδώ και δύο χρόνια. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν γίνονταν εργασίες στο σημείο, ωστόσο είναι βέβαιο πως για άγνωστο λόγο αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της γέφυρας, με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. και γι’ αυτό είχε αποφασιστεί να κλείσουν. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635). Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας

Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας

Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας

Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας

Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας

Πάτρα κατάρρευση Γέφυρας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ