Ρόδος: Ολονύκτια μάχη με την φωτιά που μαίνεται – Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών στην Ρόδο για την κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται αυτή την ώρα στο μέτωπο προς τα Λάερμα.

Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ρόδο – Δύο τραυματίες

Όπως αναφέρει το rodosreport.gr, η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε πολλά μέτωπα και πλέον έχει επεκταθεί από την αρχική εστία μεταξύ Απόλλωνα Έμπωνα μέχρι και το χωριό Λάερμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι προσπάθειες κατάσβεσης στην περιοχή είναι ασταμάτητες αλλά υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή. Η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύκτια, ενώ δυσκολίες παρουσιάζονται στον ανεφοδιασμό των οχημάτων καθώς ξεμένουν από νερό.

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Ρόδο

Φωτιές σε Μάνδρα, Λουτράκι και Ρόδο: Νύχτα αγωνίας για τα πύρινα μέτωπα – Μάχη να σωθούν οικισμοί

Επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη  η μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών συνεχίζεται από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κυρίως στη Δυτική Αττική αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου όπου οι πυρκαγιές έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις και όπως είπε κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τα εναέρια μέσα «όμως οι πυροσβέστες οι εθελοντές, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό των πυρκαγιών».

Αναφορικά με την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στον Έμπωνα της Ρόδου ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρα και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

«Ξημερώνει δύσκολη μέρα. Θυμίζουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ στο Αιγαίο υπεραυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιών. Ζητούμε τη συνεργασία όλων των πολιτών. Ο καύσωνας δεν έχει χάσει τη δυναμική του και κάθε αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή», σημείωσε.

«Η μάχη στη φωτιά στα Απόλλωνα δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει η Ρόδος»

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε δήλωσή του για την φωτιά τόνισε τα εξής: «Η μάχη στη φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».

Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στην πυρκαγιά τραυματίστηκαν ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Απόλλων στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τις πρώτες βοήθειες χρειάστηκε πυροσβέστης ο οποίος πήγε και εκείνος στο σημείο της φωτιάς και προφανώς οι αναθυμιάσεις ετών του δημιούργησαν πρόβλημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ