Ρόδος: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 44χρονης – Το «μοναστήρι» και τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας

Άφαντη παραμένει η 44χρονη μητέρα, η οποία εξαφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στη Ρόδο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της Ελένης Ευθυμίου συνεχίζονται με την λήψη καταθέσεων από συγγενικά της πρόσωπα και με την υποβολή αιτήματος για την άρση του απορρήτου του κινητού της τηλεφώνου. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί ερευνούν και βίντεο που φέρεται να την δείχνει να μπαίνει σε «μοναστήρι» της περιοχής.

Silver alert για την εξαφάνιση της 44χρονης στη Ρόδο – Πού στρέφονται οι έρευνες

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Α.Τ. Αρχαγγέλου επεξεργάζονται βίντεο από κυκλώματα παρακολούθησης καμερών στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαγγέλου και της Μαλώνας και διαπίστωσαν ότι την Δευτέρα, στις 13:20 η 44χρονη εισήλθε στο ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο και αναχώρησε από το σημείο μια ώρα μετά.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική», από καταθέσεις προέκυψε ότι μετά την αναχώρησή της από το σημείο η 44χρονη συνομιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο και το στίγμα του χάθηκε αργότερα.

Ρόδος: Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες για την 44χρονη αγνοούμενη – Η μαρτυρία που δίνει νέα τροπή

Σημειώνεται ότι το μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο δεν έχει αναγνωριστεί από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου. Η 44χρονη φέρεται να αναχώρησε από τον συγκεκριμένο χώρο μόνη της με το αυτοκίνητό της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ένας βοσκός κατέθεσε ότι την περασμένη Δευτέρα -την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της 44χρονης- είδε την αγνοούμενη μητέρα, η οποία του ζήτησε πληροφορίες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την κατάθεσή του, περίπου στις 15:30 στην περιοχή «Λιβάδια», μεταξύ Αρχαγγέλου και Μαλώνας.

Θρίλερ με εξαφάνιση 44χρονης στη Ρόδο – Εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο το αυτοκίνητό της

Στη συνέχεια η 44χρονη φαίνεται πως κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό της σε άλλο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται στην περιοχή «Νιόγλια». Εκεί, το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο το αυτοκίνητό της, χωρίς όμως κανένα ίχνος της ίδιας.

Υπενθυμίζεται ότι για την εξαφάνιση της 44χρονης έχει σημάνει Silver Alert.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έγγαμη μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού είναι ψυχικά υγιής και χαρακτηρίζεται από τους οικείους, τους συνεργάτες και τους φίλους της, ως άτομο χαμηλών τόνων, βαθιά θρησκευόμενη, που στο παρελθόν μετέβαινε απροειδοποίητα σε μοναστήρια και έλειπε από την οικία της για να τα επισκέπτεται.

Η 44χρονη μητέρα, που εργάζεται ως υπάλληλος σε super market, επί της λεωφόρου Ρόδου- Καλλιθέας, έχει ξαναφύγει στο παρελθόν από το σπίτι της αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την εξαφάνιση της 44χρονης στη Ρόδο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία για την εξαφάνιση της 44χρονης μητέρας είναι δύο:

1. Το όχημα φέρεται να έχει σπρωχτεί στο ρέμα και να έχει ντελαπάρει καθώς δεν φαίνονται πουθενά ίχνη που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε είτε ατύχημα, είτε έγκλημα στο συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα, συνεργείο της Σήμανσης συγκέντρωσε αποτυπώματα και DNA από το όχημα τα οποία και εξετάζονται.

2. Να άφησε η 44χρονη το όχημα με ανασφάλιστο το χειρόφρενο στο σημείο και να κύλισε και να αναποδογύρισε.

Η 44χρονη που εξαφανίστηκε στη Ρόδο
Η 44χρονη που εξαφανίστηκε στη Ρόδο

Το «Μοναστήρι» στον Αρχάγγελο

Πολλά είναι αυτά που λέγονται και ακούγονται στο τελευταίο διάστημα για το «μοναστήρι» στον Αρχάγγελο. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τον Ιούλιο του 2021 είχε σχηματίσει δικογραφία εις βάρος δύο κατοίκων του Αρχαγγέλου και συγκεκριμένα εις βάρος ενός 66χρονου Έλληνα κι ενός 60χρονου Αλβανού, για διέγερση της δημόσιας τάξης και παράβαση του νέου οικοδομικού κανονισμού.

Οι αστυνομικοί κατέλαβαν την 11.30 ώρα της 6ης Ιουλίου 2021 τον δεύτερο να προβαίνει σε αυθαίρετες κατασκευές σε κτήριο ιδιοκτησίας του πρώτου διαστάσεων 15 μέτρων και συγκεκριμένα επιχρίσματα με την χρήση σκαλωσιάς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Ο πρώτος είχε αναρτήσει στον εξωτερικό τοίχο της εισόδου πινακίδα που αναγράφει «Η Ιερά Μονή Αγίου Παϊσίου είναι κατά του Εμβολιασμού – Rapid Test κ.λπ., κατά της μεταμφίεσης προσώπου – μασκοφορίας 962… Κανών Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου», προτρέποντας με τον τρόπο αυτό στην μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης και διασποράς του κορονοϊού. Επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου σε κάθετη επαρχιακή οδό υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες που οδηγούν στον ναό.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου με έγγραφό της κατέστησε απολύτως σαφές ότι η φερόμενη ως Ιερά Μονή Οσίου Παϊσίου Αρχαγγέλου δεν αποτελεί Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου επισημαίνοντας ότι οι Ιερές Μονές ιδρύονται με πράξη του Μητροπολίτη κατόπιν εγκρίσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι σχετικές πράξεις ιδρύσεως δημοσιεύονται εξάλλου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο συγκεκριμένος ιερός ναός, όπως ξεκαθαρίζει η Μητρόπολη, αποτελεί κτίσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικοδομήθηκε χωρίς να έχει δοθεί άδεια από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Η λειτουργία της, δε, παραμένει ζήτημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου δεν έχει σχέση και με την διαχείρισή της.

Ο ιδιοκτήτης της Μονής δεν είναι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως.

εξαφάνιση 44χρονης στη Ρόδο

Η «περιπέτεια» της 44χρονης με τις Αρχές

Όπως έγραψε η «Δημοκρατική» η βαθιά θρησκευόμενη γυναίκα είχε στο πρόσφατο παρελθόν και περιπέτεια με τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές και είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Στις 8 Μαρτίου 2022 παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστεί ως ύποπτη στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν τέλεση του προαναφερόμενου αδικήματος μετά από αναφορά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο της εξέτασής της ανέφερε ότι δεν αρνήθηκε την αποστολή του παιδιού της στο σχολείο και δη στο νηπιαγωγείο και ότι ο μόνος λόγος που δεν πηγαίνει είναι επειδή δεν δέχεται την μάσκα. Με εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας συνελήφθη και απολογήθηκε. Ισχυρίστηκε ότι το παιδί έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να φορέσει τη μάσκα και για τον λόγο αυτό δεν πάει στο σχολείο.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι αν τα μαθήματα γινόταν διαδικτυακά ή χωρίς μάσκα θα τα παρακολουθούσε. Τόνισε επιπλέον ότι η ίδια φοράει μάσκα και εργάζεται σε κατάστημα κάνοντας rapid test.

Έκκληση από τον σύζυγο και τον πατέρα της – Τι λέει ο κτήτορας του ησυχαστηρίου

Ο σύζυγος και ο πατέρας της αγνοούμενης γυναίκας έκαναν έκκληση να επιστρέψει στο σπίτι της και έδωσαν την δική τους εκδοχή για τους πιθανούς λόγους που έχει εξαφανιστεί. Την ίδια ώρα, ο κτήτορας της μονής στην οποία φέρεται να έβρισκε καταφύγιο η γυναίκα, ισχυρίζεται ότι η 44χρονη είχε πολλά οικογενειακά προβλήματα.

Ο πατέρας της αγνοούμενης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και έδωσε την δική του εκδοχή για τον πιθανό λόγο εξαφάνισης της κόρης του. «Είχε μπλέξει με έναν που κάνει τον παπά και δεν μπορούσε να ξεμπλέξει. Πήγε το παιδί στο σχολείο και μετά το παράτησε, δεν πήγε να το πάρει», ανέφερε μεταξύ άλλων και συγκινημένος έκανε έκκληση να γυρίσει στο σπίτι της.

Ο σύζυγος της 44χρονης μίλησε στην εκπομπή και απηύθυνε έκκληση σε όλους να βοηθήσουν για τον εντοπισμό της. Υποστήριξε ακόμα ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εξαφανίζεται.
«Είχε φύγει και άλλες φορές από το σπίτι, όμως μετά επέστρεφε και είχε ανοιχτό το κινητό της, επικοινωνούσε», υποστήριξε και δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ιερωμένο και το μοναστήρι ή το εάν αντιμετώπιζαν οικογενειακά προβλήματα.

Ο κτήτορας της μονής όπου φέρεται να πήγαινε τακτικά η 44χρονη τοποθετήθηκε στην εκπομπή. Όπως είπε, η γυναίκα είχε πολλά προβλήματα στον γάμο της και ότι συχνά είχε εκφράσει την επιθυμία να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Είχε πολλά προβλήματα, όπως και με τον σύζυγό της. Της μιλούσαμε εμείς, όπως και άλλοι άνθρωποι να κάνει υπομονή. Να τα δει διαφορετικά τα πράγματα. Γιατί είχε τάσεις αυτοκτονικές και είχε φύγει ξανά, εξαφανίστηκε. Έλεγε “την άλλη φορά που θα φύγω δε θα με ξαναδείτε”. Είπε σε μένα και σε άλλους ότι την τραβούσαν από τα μαλλιά και ότι την κλείδωναν έξω τη νύχτα. Και οι γονείς δεν της φέρονταν καλά, υπήρξε και μια σχετική κακοποίηση από τους γονείς της», υποστήριξε.

Ακόμα, ο κτήτορας της μονής υποστήριξε ότι φοβόταν πολύ τον άνδρα της, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο, είχε εκφράσει και σε άλλους, ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε την τάση να προσκολλάται σε μονές και μοναστήρια.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ