Ρόδος: Έρευνες έπειτα από αναφορές για κροκόδειλο στην περιοχή της Κρεμαστής

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2023 έρευνες της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου και των υπηρεσιών της περιφέρειας Ρόδου έπειτα από πολλές καταγγελίες για μεγάλο ζώο που βρίσκεται στον ποταμό της Κρεμαστής.

Σύμφωνα με το rodosreport.gr, υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για θεάσεις ζώου που φέρεται να κρύβεται σε καλαμιές στον ποταμό και θυμίζει κροκόδειλο, καθώς είδαν την ουρά του. Μια καταγγελία αφορά επίθεση σε μηχανάκι σε παραποτάμιο δρόμο όπου -σύμφωνα με την αναφορά- κάποιο ζώο επιτέθηκε στο πίσω μέρος του δίκυκλου στο οποίο επέβαινε ένα ανδρόγυνο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε στις καλαμιές .

Η Περιφέρεια, από νωρίς σήμερα, κινητοποίησε τις υπηρεσίες για να ερευνήσουν τις αναφορές. Στην περιοχή βρέθηκαν Πυροσβέστες με κλιμάκιο του Δασαρχείου αλλά και κτηνιατρικές υπηρεσίες για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι.

Μπορεί να φαντάζει αστείο να υπάρχει κροκόδειλος στην Ρόδο, όμως υπάρχει παρόμοιο περιστατικό πριν από μερικά χρόνια στην Κρήτη, με τον περιβόητο κροκόδειλο «Σήφη» που κάποιος είχε εισάγει παράνομα στην χώρα και όταν μεγάλωσε τον παράτησε σε φράγμα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου, είτε πρόκειται για κροκόδειλο είτε για κάποιο άλλο ζώο οι υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν, καθώς πρέπει να διερευνηθεί το περιστατικό για την ασφάλεια των πολιτών.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς συνήθως οι κροκόδειλοι δραστηριοποιούνται με το σούρουπο και την ημέρα παραμένουν στο νερό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ