Ισπανία: Ένα… πτερύγιο σκορπά τον πανικό σε παραλία – ΒΙΝΤΕΟ

Στιγμές τρόμου για λουόμενους που απολάμβαναν το μπάνιο τους την παραλία La Antilla, στο Lepe (Huelva) της Ισπανίας, όταν είδαν ένα πτερύγιο και παφλασμό στην θάλασσα. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, ενώ στην αρχή κανείς δεν κατάλαβε πως πρόκειται για φάλαινα και όχι για καρχαρία. Το πτερύγιο ήταν αρκετό για να σκορπίσει τον πανικό.

Η φάλαινα πλησίασε πολύ κοντά στην ακτή και στο βίντεο που καταγράφηκε, μπορείτε να δείτε πώς περνάει ανάμεσα σε όσους κολυμπούσαν ή έκαναν κανό. Από τα κοινωνικά δίκτυα της τοπικής αστυνομίας στο Λεπέ έγινε κάλεσμα για ηρεμία.

Η αστυνομία αργότερα το περιέγραψε ως φάλαινα με ράμφος Cuvier και προέτρεψε τους ανθρώπους να παραμείνουν «ήρεμοι». «Δεν είναι καρχαρίας και δεν πρόκειται να δεις τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στην ακτή με την κάμερά του. Δεν είναι ούτε φάλαινα δολοφόνος. Το ζώο που μας επισκέφθηκε φαίνεται να είναι μια φάλαινα με ράμφος Cuvier, η οποία κατέχει το ρεκόρ για καταδύσεις σε βαθιά νερά, αλλά είναι πολύ ευαίσθητη στο σόναρ. Ενδεχομένως να είναι αποπροσανατολισμένο».

Η ραμφοφάλαινα του Cuvier ή η φάλαινα με ράμφος χήνας ( Ziphius cavirostris ) είναι η πιο διαδεδομένη από όλες τις ραμφοφάλαινες της οικογένειας Ziphiidae .

Η ανάρτηση του αστυνομικού τμήματος:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ