Ριφιφί: “Μου παρουσιάστηκε ως ένα άτομο με πολλά χρήματα και μου πρότεινε να βγάλω δάνειο στο όνομά μου”

της Άννας Κανδύλη

“Ο 58χρονος μου παρουσιάστηκε ως ένα άτομο το οποίο έχει πολλά χρήματα. Ως θεατρικός παραγωγός και ότι έχει ακίνητη περιουσία και σκάφη” ανέφερε στην κατάθεσή της η ενδυματολόγος που φέρεται να είχε σχέσεις με 58χρονο, ο οποίος κατηγορείται για το ριφιφί των τεσσάρων θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό.

Περιγράφοντας τον χαρακτήρα του 58χρονου, η ενδυματολόγος τόνισε στην κατάθεσή της πως “η συμπεριφορά του 58χρονου δεν ήταν πολύ σταθερή ότι άλλαζε συνεχώς γνώμες και δεν μπορούσα να καταλάβω πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα”.

“Πρόσφατα μου είπε να ψάξω σπίτι με τιμή αγοράς μέχρι 1 εκατομμύριο προκειμένου να μείνουμε μαζί. Λίγες μέρες αργότερα όμως, μου είπε ότι δεν έχει λεφτά λόγω πανδημίας και ανέφερε ότι θέλει να πάρει δάνειο. Συνεχίζω να ψάχνω σπίτι και μου είπε η τιμή αγοράς να μην ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ. Πάλι όμως με ακύρωσε και μου είπε ότι δεν έχει τα λεφτά για τέτοια αγορά. Μετά από καιρό μου πρότεινε το δάνειο να βγει στο όνομα μου” ανέφερε στην κατάθεσή της η ενδυματολόγος.

Αναλυτικά η κατάθεση της ενδυματολόγου που φέρεται να είχε σχέσεις με 58χρονο:

“Εργάζομαι ως καλλιτεχνικός σχεδιαστής, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, και διατηρώ ηλεκτρονικό κατάστημα με ρούχα. Τον Οκτώβριο του έτους 2019, δέχτηκα τηλέφωνο από τον Γκουρούση, ο οποίος ήταν θεατρικός παραγωγός ενός έργου το οποίο θα έβγαινε στη σκηνή του μήνα Νοεμβρίου του έτους 2019. Μου ζήτησε να αναλάβω τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του έργου και μου πρότεινε να βρεθούμε από κοντά προκειμένου να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Τις επόμενες ημέρες βρεθήκαμε στο γραφείο που έχει στο κατάστημα του, επί της οδού εθνικής αντιστάσεως 84 στο Χαλάνδρι, όπου μεταξύ άλλων συζητήσαμε και τις οικονομικές μου απολαβές και ήρθαμε σε συμφωνία να αναλάβω τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του έργου.

Συνεργαστήκαμε επαγγελματικά για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς το συγκεκριμένο έργο ανέβηκε γιατί μερικούς μήνες του έτους 2019 και 2020 στην Θεσσαλονίκη και σε ακόμη μία περιοχή που δε θυμάμαι και αμέσως μετά ξεκίνησε η όλη κατάσταση με την πανδημία, όπου και έκλεισαν τα θέατρα. Θέλω να σας πω κάποια πράγματα για τον Γκουρούση. Όταν τον γνώρισα μου παρουσιάστηκε ως ένα άτομο το οποίο έχει πολλά χρήματα. Ως θεατρικός παραγωγός και ότι έχει ακίνητη περιουσία και σκάφη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκα από άτομα που βρίσκονταν εκεί, ότι γίνεται κάποιος έλεγχος από την εφορία με τα εισιτήρια της παράστασης γιατί είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τις σφραγίδες. Δεν έμαθα περαιτέρω λεπτομέρειες για το σκηνικό αυτό και δεν έδωσα βάση. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας με προσέγγισε περισσότερο και γνωριστήκαμε καλύτερα. Μετά το τέλος της περιοδείας, βρισκόμασταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είχαμε πιο άμεση επαφή.

Γενικότερα η συμπεριφορά του Γκουρούση δεν ήταν πολύ σταθερή ότι άλλαζε συνεχώς γνώμες και δεν μπορούσα να καταλάβω πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα. Πίστευα ότι δε μου λέει αλήθεια και μου κρύβει πράγματα και αυτό συνέβαινε κυρίως ως προς τα οικονομικά του στοιχεία. Την μία ημέρα μπορεί να μου έλεγε ότι έχει λεφτά ενώ την άλλη έλεγε ότι δεν έχει, με δικαιολογία την κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας. Πρόσφατα, μου είπε να ψάξω σπίτι με τιμή αγοράς μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να μείνουμε μαζί. Λίγες μέρες αργότερα όμως, μου είπε ότι δεν έχει λεφτά λόγω πανδημίας και ανέφερε ότι θέλει να πάρει δάνειο. Συνέχισα να ψάχνω σπίτι και μου είπε ότι η τιμή αγοράς να μην ξεπερνάει τα 700.000 ευρώ. Πάλι όμως με ακύρωσε και μου είπε ότι δεν έχει τα λεφτά για τέτοια αγορά. Μετά από καιρό, μου πρότεινε το δάνειο να βγει στο δικό μου όνομα και ότι το σπίτι θα είναι στο όνομά μου. Εγώ απ’ τη μεριά μου ζήτησα εξηγήσεις για ποιο λόγο να βγει στο όνομα μου και ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι δεν έχω να φοβάμαι κάτι και ότι ο ίδιος θα μπει εγγυητής στο δάνειο, λόγω της ακίνητης περιουσίας που έχει. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο δεν μπορεί να βγάλει δάνειο στο όνομα του μου είπε ότι δεν μπορεί να μου πει από το τηλέφωνο γιατί μπορεί να παρακολουθούν το τηλέφωνο του λόγω του μπερδέματος που είχε γίνει με τα εισιτήρια και την σφραγίδα στην περιοδεία της Θεσσαλονίκης. Επίσης, μου ανέφερε ότι ως εγγύηση θα βάλει οικόπεδα που διαθέτει, κάποιες άλλες φορές μου ανέφερε ότι θα βάλει ως εγγύηση το σπίτι του ή το εξοχικό του Και κάποιες άλλες φορές δε μου ανέφερε καθόλου ότι θα βάλει ως εγγύηση, λέγοντας μου χαρακτηριστικά της ένοιαζε τι θα βάλω ως εγγύηση. Επίσης με διαβεβαίωνε ότι αν το δάνειο βγει στο όνομα μου, θα πάρει έγκριση πιο γρήγορα.

Μετά από όλα αυτά συμφώνησε να προχωρήσουμε στο δάνειο και να βγει στο όνομα μου, με εγγυητή τον Γκουρούση. Το ποσό που θα προσπαθούσε να πάρει σε δάνειο, θα ήταν μέχρι 400.000 € ενώ το ακίνητο θα ήταν περίπου 700 με 800.000 €. Του ανέφερα ότι φορολογική μου δήλωση είναι πολύ χαμηλή και μου είπε ότι για να φαίνεται ότι έχω πιο υψηλό εισόδημα θα μου κάνει πρόσληψη στην εταιρεία με καλλυντικά προϊόντα που διαθέτετε και τώρα την έχουν νομίζω οι γιοί του αλλά θα συμβουλευόταν ο ίδιος τον λογιστή του, τον Δημήτρη και θα αναλάμβανε να καταθέσει ο ίδιος τα χαρτιά για το δάνειο αντί εμού. Επίσης, μου είχε πει ότι θα μου δώσει ο ίδιος μια καινούρια τηλεφωνική σύνδεση για να πάρω τηλέφωνο το άτομο από την τράπεζα για να μου κάνει κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά την έγκριση του δανείου και για το αν δουλεύω στην ανωτέρω εταιρεία με τα καλλυντικά, αλλά μου είπε να αναφέρω ότι είμαι εκτός Αθηνών και εκεί εγώ αρνήθηκα να πάρω το καινούριο τηλέφωνο. Να τονίσω ότι τον λογιστή του δεν το γνωρίζω προσωπικά και το όνομα του το ξέρω γιατί μου το ανέφερε ο Γκουρούσης πολλές φορές.

Επιπλέον, ανέφερα στον Γκουρούση, ότι θέλω να παρευρίσκομαι στα ραντεβού για το δάνειο, διότι θα έβγαινε στο όνομα μου. Στο πρώτο ραντεβού που είχε ο ΓΚουρούσης, νομίζω μέσα στο μήνα Φεβρουάριο, δε γνώριζα την ημέρα του ραντεβού, δε μου το ανέφερε πριν πάει. Αφού έγινε το ραντεβού, μου είπε ότι τελικά πήγε σε τράπεζα, χωρίς να θυμάται ποια τράπεζα είναι και με διαβεβαίωσε ότι όλα πάνε καλά. Τις επόμενες ημέρες, τον ρωτούσα συνεχώς τι γίνεται με το δάνειο και μου απαντούσε ότι ακόμη περιμένει. Αφού τσακωθήκαμε, μου είπε ότι τελικά το δάνειο δεν πήρε έγκριση.

Στη συνέχεια, μέσα στο μήνα Μάρτιο ο Γκουρούσης μου είπε ότι θα μου συστήσει κάποιο άτομο, για να πάμε τα χαρτιά μου προκειμένου να προχωρήσει το δάνειο. Του είπα ξανά ότι θέλω να παρευρεθώ στο ραντεβού και μου είπε εντάξει. Επικοινώνησε με το συγκεκριμένο άτομο από το τηλέφωνο μου και έκλεισα ραντεβού για την επόμενη μέρα. Την ίδια ημέρα, αργά το βράδυ μου είπε ότι τον ειδοποίησαν ότι ακυρώθηκε το ραντεβού στην τράπεζα. Την επόμενη μέρα, με πήρε τηλέφωνο το συγκεκριμένο άτομο από την τράπεζα και μου ανέφερε ότι ο Γκουρούσης ζήτησε να ακυρωθεί το ραντεβού. Πήρα τηλέφωνο τον Γκουρούση και από τη μεριά του μου ανέφερε ότι υπάλληλος του ακύρωσε το ραντεβού και εκεί κατάλαβα ότι λέει πάλι ψέματα.

Μετά από 4-5 ημέρες έμαθα από τον ίδιο ότι τελικά έκανε το ραντεβού στην τράπεζα. Μου είπε ότι προχωράει το δάνειο και ότι σε λίγες μέρες θα μας καλέσει υπάλληλος της τράπεζας να πάμε από το κατάστημα να συζητήσουμε και να υπογράψω το δάνειο και εκεί εγώ αναρωτήθηκα πως μπορεί να προχωρήσει το δάνειο όταν εγώ ίδια δεν πήγα να συζητήσω αυτοπροσώπως και να υπογράψω χαρτιά και ο Γκουρούσης μου είπε ότι θα με καλέσουν από την τράπεζα μεταγενέστερα να υπογράψω το δάνειο. Και εκεί κατάλαβα ότι πάλι μου λέει ψέματα. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι ο Γκουρούσης φορούσε πάντα ρολόι στο χέρι του, δε θυμάμαι μάρκα παρά μόνο ότι ήταν ακριβό ρολόι ασημί ή χρυσό μπρασελέ δε θυμάμαι το χρώμα ακριβώς και κάποια στιγμή πριν καιρό θα το πουλούσε σε έναν φίλο του. Δεν ξέρω αν το πούλησε αλλά φορούσε πάντα ρολόι.

Σε συνέχεια της προηγούμενης κατάθεσής μου θέλω να σας πω ότι από έλεγχο που έκανα στο αυτοκίνητό μου βρήκα μια συσκευή εντοπισμού αυτοκινήτου η οποία αναγράφει GPS TRACKER . Η εν λόγω συσκευή εντοπισμού, περίεργη κάρτα και της εταιρείας Vodafone, ή ήταν τοποθετημένη εξωτερικά του οχήματος, στον πίσω προφυλακτήρα και σας την παραδίδω. Επιπλέον ο Γκουρούσης πολλές φορές ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο, μου ανέφερε ότι ξέρει και βλέπει ανά πάσα στιγμή σε ποιο μέρος είμαι. Από τη συσκευή εντοπισμού που βρήκα στο αυτοκίνητο μου, και από αυτά που μου έλεγε ο Γκουρούσης καταλαβαίνω ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει την συσκευή εντοπισμού στο όχημα μου εν αγνοία μου, προκειμένου να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις κινήσεις μου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ