Ρεβεγιόν με rapid test και για τους εμβολιασμένους – Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, εισηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό να υπάρξει rapid test για να μπουν οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν ούτως ή άλλως στους κλειστούς χώρους. Ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις και ειδικά για το ποιος θα πληρώνει το rapid test. Αν δηλαδή για να κάνεις ρεβεγιόν σε ένα εστιατόριο ή νυχτερινό κέντρο θα επιβαρύνεσαι εσύ με το κόστος του τεστ ή αν θα το καλύπτει το κράτος.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Πάντως, από την κυβέρνηση διαμηνύεται σε όλους τους τόνους πως δεν θα υπάρξει ολικό, γενικό lockdown. Συζήτηση που είχε ανοίξει δεδομένου ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει υιοθετηθεί μια τέτοια λύση προκειμένου να ανακοπεί η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Ωστόσο, ορισμένοι επισημαίνουν να μην εφαρμοστεί το μέτρο του αυξημένου testing μέσα στις γιορτές αλλά μετά, κατά την επιστροφή στην εργασία, τα σχολεία κλπ.

Πάντως όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η παραμονή Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα θα είναι πιλότος για την Πρωτοχρονιά».

“Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί στις γιορτές. Μαγαζί που θα διανοηθεί να έχει έστω και έναν ανεμβολίαστο, να ξέρει ότι θα το μετανιώσει πικρά” προειδοποίησε.

Ερωτηθείς για νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι απάντησε ότι “αυτή τη στιγμή θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις για περιορισμούς που θα παραπέμπουν σε lockdown. Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. Η σκέψη να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους τρεις μήνες”.

Σχετικά με το testing σχολίασε ότι “εξετάζουμε, καθώς δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση για το self test που δόθηκε, κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρχει τεστ για το σύνολο του πληθυσμού και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το εξετάζουμε και το συζητάμε. Ο προβληματισμός μας είναι ότι θα θέλαμε να δούμε τη συνολική πραγματική εικόνα του πληθυσμού και ένα τεστ θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό”.

“To testing εξετάζεται, θα ληφθούν αποφάσεις” πρόσθεσε.

 

Σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία Τσιόδρα για την Όμικρον – Τι συζητήθηκε

Στο μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας και ειδικότερα για την παραλλαγή Όμικρον.

Καθώς ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Σόφια για επίσημη επίσκεψη, η καθιερωμένη σύσκεψη  έγινε χθες, Κυριακή.

Πέρα από τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αποφασίστηκε να μην ληφθούν προς το παρόν νέα μέτρα ενόψει των γιορτών, ωστόσο δεν αποκλείεται να αυξηθεί το testing, για ποιες δραστηριότητες και σε ποια μορφή, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των επαφών τους. Αν αποφασιστεί το μέτρο του testing, τότε θα είναι υποχρεωτικό.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ