«Τρομάζει» η Όμικρον: Στο τραπέζι νέα μέτρα – Έως την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Η παραλλαγή «Όμικρον»… τρομάζει τους ειδικούς και την κυβέρνηση. Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προκαλούν ανησυχία ως προς το ότι αυξάνονται οι κοινωνικές συναναστροφές και επαφές και στο τραπέζι βρίσκονται νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Τις επόμενες ημέρες και το αργότερο έως την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση.

Πάντως, από την κυβέρνηση διαμηνύεται σε όλους τους τόνους πως δεν θα υπάρξει ολικό, γενικό lockdown. Συζήτηση που είχε ανοίξει δεδομένου ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει υιοθετηθεί μια τέτοια λύση προκειμένου να ανακοπεί η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Κρήτη: Πρόστιμα και κλείσιμο καφέ-μπαρ για μη τήρηση των μέτρων | ertnews.gr

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται η οριζόντια απαγόρευση της παρουσίας των ανεμβολίαστων και στους εξωτερικούς χώρους με rapid test.

Αυτό που εξετάζεται είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να αυξηθούν τα τεστ διάγνωσης του κορονοϊού ακόμη και για τους εμβολιασμένους το επόμενο διάστημα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται και η διενέργεια υποχρεωτικού rapid test για τους εμβολιασμένους για την είσοδό τους στους χώρους εστίασης και διασκέδασης την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οπότε και υπάρχει αυξημένη κινητικότητα.

Δωρεάν rapid test : Πώς θα τα προμηθευτείτε, πώς λειτουργούν - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ωστόσο, ορισμένοι επισημαίνουν να μην εφαρμοστεί το μέτρο του αυξημένου testing μέσα στις γιορτές αλλά μετά, κατά την επιστροφή στην εργασία, τα σχολεία κλπ.

Πάντως όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η παραμονή Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα θα είναι πιλότος για την Πρωτοχρονιά».

Σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία Τσιόδρα για την Όμικρον – Τι συζητήθηκε

Στο μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας και ειδικότερα για την παραλλαγή Όμικρον.

Καθώς ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Σόφια για επίσημη επίσκεψη, η καθιερωμένη σύσκεψη  έγινε χθες, Κυριακή.

Πέρα από τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αποφασίστηκε να μην ληφθούν προς το παρόν νέα μέτρα ενόψει των γιορτών, ωστόσο δεν αποκλείεται να αυξηθεί το testing, για ποιες δραστηριότητες και σε ποια μορφή, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των επαφών τους. Αν αποφασιστεί το μέτρο του testing, τότε θα είναι υποχρεωτικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ