Ρέθυμνο: Γκράφιτι στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών

Γκράφιτι στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που συγκλόνισε το πανελλήνιο, δημιούργησε ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ».

Το συγκεκριμένο γκράφιτι επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Στέφαν Μιχαήλοβιτς κι απεικονίζει καρέ του δυστυχήματος αποτίοντας με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Το γκράφιτι είναι ζωγραφισμένο στην περιοχή του Κουμπέ και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Αν. Σταμαθιουδάκη, στη δυτική είσοδο της πόλης του Ρεθύμνου.

«Ας ελπίσουμε ότι τέτοια τραγικά δυστυχήματα δεν θα συμβούν ξανά στον τόπο μας, αφαιρώντας τόσο άδικα τις ζωές αθώων ανθρώπων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΥΝΠΟΛΙΣ Γιώργος Παπαδόσιφος και στη συνέχεια πρόσθεσε «δημιουργήσαμε το συγκεκριμένο γκράφιτι στέλνοντας το μήνυμα πως η μνήμη πρέπει να υπάρχει ώστε να είναι οδηγός για να μη συμβαίνουν λάθη στο κάθε αύριο. Όλοι μας στο ΣΥΝΠΟΛΙΣ, είμαστε σίγουροι πως η μνήμη των συνανθρώπων μας σε αυτή την τραγωδία θα είναι μνήμη αιώνια».

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία καλαίσθητου γκράφιτι σε δημοτικό τοιχίο του Ρεθύμνου, πρώτη φορά ο ίδιος Σύλλογος πριν δύο χρόνια, με αφορμή τα 80 χρόνια από την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Δείτε φωτογραφία του Γκράφιτι

Τέμπη γκράφιτι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ