Ρέντης: Ψάχνουν τους «καθοδηγητές» της επίθεσης – «Αν το έκανε, κατέστρεψε τη ζωή του» είπε ο πατέρας του 18χρονου

Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ βρίσκεται ο 18χρονος ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Ρέντης: «Η φωτοβολίδα δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρες»- Συγκλονίζει η μαρτυρία συναδέλφου του 31χρονου αστυνομικού

Ο 18χρονος, ο οποίος είναι οργανωμένος οπαδός σε σύνδεσμο στο Ίλιον, ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα και στη συνέχεια είδε τον αστυνομικό τραυματισμένο να γονατίζει στον δρόμο. Όπως υποστήριξε δεν έριξε τη φωτοβολίδα σε ευθεία βολή.

Οι αστυνομικοί τον «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις και ο συλληφθείς τόνισε ότι «μας είπαν ότι θα πάμε στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για να χτυπήσουμε αστυνομικούς. Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και μας είπαν να βγούμε. Τότε μας έδωσαν φωτοβολίδες και μου έδειξαν εκεί πώς να την χρησιμοποιήσωΤην ενεργοποίησα και την είδα να ανεβαίνει ψηλά, στη συνέχεια να πέφτει στον δρόμο και μετά να χτυπάει τον αστυνομικό. Τον είδα να πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος. Μας είπαν να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να κρυφτούμε».

Ρέντης: «Τον σώσαμε υπό συνθήκες πολέμου» λέει συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού – Στο στόχαστρο δύο άτομα που διαφεύγουν

Τα λόγια αυτά του 18χρονου ανοίγουν το πεδίο της έρευνας προκειμένου να βρουν τους «καθοδηγητές» της επίθεσης και όπως λένε οι πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις.

Ο 18χρονος ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων από την Αστυνομία. Αυτό σύμφωνα με αστυνομικές  πήγες ήταν και το «κλειδί» για την ταυτοποίηση του δράστη. Άλλωστε η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, ήταν ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο ήταν ανάμεσα στους 8 προσαχθέντες που είχαν αρνηθεί να δώσουν DNA.

Ρέντης: «Πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα» – Συγκλονίζει ο παππούς του τραυματισμένου αστυνομικού

«Αν το ήξερα θα είχα πάει μόνος μου στην αστυνομία» – Όσα είπε ο πατέρας του 18χρονου

Ο πατέρας του 18χρονου έκανε τις πρώτες του δηλώσεις τονίζοντας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως αν του το είχε πει ο γιος του θα είχε πάει από μόνος του, να καταθέσει και να ελαφρύνει τη θέση του.

Ο πατέρας του 18χρονου είπε μεταξύ άλλων πως αν ο γιος του το έχει κάνει όντως «κατέστρεψε τη ζωή του» και πως αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο μικρός του γιος, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων.

Όπως ανέφερε ο πατέρας: «Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ήταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα.

Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρόνων, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 ετών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του».

«Τώρα ο Θεός, ό, τι πει ο Θεός» – Συγκλονίζει ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού

Ο παππούς του 31χρονου υπαρχιφύλακα που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας μιλώντας στο MEGA είπε ότι το μόνο που ξέρω είναι ότι σταμάτησε η αιμορραγία για σήμερα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «είμαι μονάχος, τα παιδιά είναι όλα κάτω, δεν ξέρω τίποτα. Απλώς ξέρω μόνο, με πήραν ότι σταμάτησε η αιμορραγία. Κατά τα άλλα είναι κρίσιμη η στιγμή, δεν ξέρω. Τώρα ο Θεός, ό, τι πει ο Θεός».

«Είναι κρίσιμη η κατάσταση, αυτό μας λένε. Είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο», συμπλήρωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ