Ραφήνα: Μαρτυρία επιβάτη στο enikos.gr – «Υπήρξε σύγκρουση των πλοίων» – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πανικός επικράτησε στα πλοία της γραμμής για Κυκλάδες στο λιμάνι της Ραφήνας, όταν κατά τη διαδικασία απόπλου μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών επιβατικών.

του Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα πρόκειται για τα πλοία Super Ferry, Fast Ferries Andros και Αικατερίνη Π. Έπειτα από επιχείρηση διαδικασίας απεμπλοκής των αγκυρών στο αγκυροβόλιο το Super Ferry απέπλευσε κανονικά με 551 επιβάτες για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο. Ωστόσο, στο Fast Ferries Andros προκλήθηκε μηχανική βλάβη και παραμένει με 734 επιβάτες προκειμένου να ρυμουλκηθεί από δύο ρυμουλκά στο λιμάνι της Ραφήνας, ενώ αναμένεται να του απαγορευθεί ο απόπλους.

Επίσης κατά τη διαδικασία απεμπλοκής των αγκυρών, το πλοίο Αικατερίνη Π με 391 επιβάτες απώλεσε τη μία από τις δύο άγκυρες και πλέει αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου όπου αναμένεται και σε αυτό να απαγορευτεί ο απόπλους. Και στα δύο πλοία που δημιουργήθηκε πρόβλημα οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα των εταιρειών.

«Έγινε σύγκρουση»

«Είμαστε τρεις ώρες περίπου στο καράβι. Μπλεχτήκανε οι αλυσίδες τριών πλοίων, ουσιαστικά οι άγκυρες, από εκεί και πέρα ήμασταν περίπου 2,5 ώρες έξω από το λιμάνι της Ραφήνας. Προσπαθούσαν να ξεμπλέξουν τις άγκυρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας ταξιδιώτης στο enikos.gr.

«Σε κάποια μανούβρα έγινε και ένα χτύπημα, των τριών καραβιών, ανάμεσα στο “Αικατερίνη Π” και στο “Fast Ferries Andros”. Έπειτα από μιάμιση ώρα ξεμπλέχτηκαν… Μας ενημέρωσαν ότι το ταξίδι δεν θα πραγματοποιηθεί και από εκεί και πέρα τώρα μας είπαν ότι κατευθυνόμαστε στο λιμάνι του Λαυρίου για να μπορέσουμε να δέσουμε», τόνισε ο ίδιος επιβάτης, ο οποίος ήταν πάνω στο ένα από τα τρία πλοία.

«Προέκυψε βλάβη από την επαφή με την άγκυρα του “Αικατερίνη Π”. Θα έρθει ρυμουλκό να μας βοηθήσει να προσδέσουμε στο Λιμάνι της Ραφήνας, όπου και θα αποβιβαστείτε. Υπολογίζουμε την άφιξη σε τρεις με τέσσερις ώρες…» ακούστηκε από τα μεγάφωνα του ενός πλοίου με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αντιδράσουν έντονα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ