Πύργος: Μαθητής λιποθύμησε και χτύπησε στο κεφάλι του

Ένα ατύχημα σημάδεψε την επιστροφή των μαθητών στο δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου στον Πύργο. Ένας μαθητής της έκτης δημοτικού λιποθύμησε και χτύπησε το κεφάλι του σε τσιμεντένια βάση στο προαύλιο του σχολείου.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, o διευθυντής του σχολείου, Θανάσης Κατσίμπελης, κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο και ενημέρωσε τους γονείς του παιδιού.

H διασώστρια – εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ελένη Τερζοπούλου, της οποίας η κόρη είναι μαθήτρια στο ίδιο σχολείο, βρισκόταν στο σημείο και έσπευσε να βοηθήσει το παιδί.

Το ασθενοφόρο έκανε 22 λεπτά για να φτάσει στο σχολείο και να παραλάβει το μαθητή. σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.

Μαθητής

Ο πατέρας του μαθητή έφτασε στο σχολείο και συνόδευσε και τον άλλο του γιο στο νοσοκομείο, καθώς το παιδί υπέστη σοκ βλέποντας τον τραυματισμό του αδελφού του.

Ο μαθητής που τραυματίστηκε θα παραμείνει για παρακολούθηση στο νοσοκομείο Πύργου.

“Το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε θέματα πρώτων βοηθειών και να διοριστούν στα σχολεία σχολικοί νοσηλευτές. Ως διευθυντής του Σχολείου προτείνω στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και στον Δήμο Πύργου να βραβεύσουν την κα Ελένη Τερζοπούλου, διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και γονέα του σχολείου μας για την ανιδιοτελή προσφορά της και για το γεγονός πως η παρουσία της βοήθησε, ώστε να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες μέχρι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετά από 22 λεπτά να παραλάβει τους δύο μαθητές μας” δήλωσε ο κ. Κατσίμπελης μιλώντας στο ilialive.gr.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ