Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες για τον κυβερνήτη

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του κυβερνήτη του ελικοπτέρου που έπεσε την Πέμπτη στην παραλία Αχλάδι στην Εύβοια. Από χθες έχει στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του έμπειρου πιλότου και της ατράκτου του ελικοπτέρου. Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα.

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Ο πιλότος ήταν πολύ έμπειρος, πήγαινε να παραλάβει επιχειρηματία»

Ελικόπτερο Super Puma, βατραχάνθρωποι, δυνάμεις του Λιμενικού και εθελοντές συμμετέχουν στις έρευνες, τις οποίες χθες δυσχέραιναν οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, η θολή θάλασσα, τα ρεύματα και τα φερτά υλικά. Το σημείο που ερευνάται έχει βάθος γύρω στα 50 με 60 μέτρα, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Μαντούδι και κατευθυνόταν προς τον Βόλο. Στο βίντεο που δημοσίευσε τα enikos.gr φαίνεται το ελικόπτερο να πετάει πολύ χαμηλά και κάποια στιγμή «χάνεται» μέσα στην καταχνιά μέχρι που πέφτει στη θάλασσα.

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Ξαφνικά έπεσε στο νερό και ακούστηκε θόρυβος» – Τι λέει στο enikos.gr αυτόπτης μάρτυρας

Όπως λένε οι ειδικοί, πιθανόν ο χειριστής να «κλείστηκε ξαφνικά από τον καιρό». Λόγω της κακοκαιρίας Elias, η βροχή ήταν ισχυρή και η ορατότητα πολύ περιορισμένη.

Εύβοια: Απόστρατος αξιωματικός ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε – Αγωνία για τον εντοπισμό του

Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστα μετά την απογείωση από το Μαντούδι ο χειριστής ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ και σήμανε συναγερμός στις αρχές.

Το χρονικό

Το Agusta Bell απογειώθηκε από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 το πρωί. Η ενημέρωση προς τις Αρχές Εναέριας Κυκλοφορίας ήταν ότι κατευθύνεται στο Μαντούδι.

Στις 09:00 προσγειώθηκε στο χωριό της Β. Εύβοιας. Στις 10:13 ο χειριστής ενημέρωσε ότι απογειώνεται με προορισμό τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου κι από εκεί θα επέστρεφε τη βάση του στην Αττική. Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή θα ήταν ακόμη ένα άτομο ως επιβάτης.

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες

«Το είδα που πήγαινε 50 μέτρα ψηλά και μετά έπεφτε 5-10 μέτρα» είπε κάτοικος στην ΕΡΤ, ενώ άλλος τόνισε ότι «σιγά – σιγά έχανε ύψος και έπεσε στη θάλασσα».

«Μια ανέβαινε μια κατέβαινε και ξαφνικά ακούστηκε ένα “μπαμ”» ήταν μια άλλη δήλωση.

«Έχει πέσει μπροστά από το σπίτι μου» δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ