Εύβοια: Απόστρατος αξιωματικός ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε – Αγωνία για τον εντοπισμό του

Αγωνία επικρατεί για την τύχη του χειριστή του ελικοπτέρου, που κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης (28/9) στη βόρεια Εύβοια, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία Elia. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο κυβερνήτης του πολιτικού ελικοπτέρου είναι απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και του χειριστή.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφέρεται στην πτώση του ελικοπτέρου τύπου Α-109, με ανάρτησή του στα social media και στον πιλότο Μιχάλη Λάμπο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξαιρετικό χειριστή και άνθρωπο». Εκφράζει, δε, την ευχή «ο Θεός να βοηθήσει».

 

Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα thenewspaper.gr, το ελικόπτερο ανήκει σε γνωστό εφοπλιστή, ενώ ο κυβερνήτης είναι ηλικίας 68 ετών. 

Το χρονικό και οι έρευνες

Το ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα, στο Αχλάδι Εύβοιας λίγο πριν τις 11 το πρωί. Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ, ενώ πετούσε πάνω από τη βόρεια Εύβοια.

Το Agusta Α109, πολιτικού τύπου, εκτελούσε ιδιωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Απογειώθηκε στις 10:13´ το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αεροναυαγοσωστική επιχείρηση με Super Puma, το οποίο απογειώθηκε από την 111 πτέρυγα μάχης, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις του λιμενικού.

Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Δείτε βίντεο της ιστοσελίδας eviathema.gr από τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ