Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος

Διασώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στη Σάμο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του enikos.gr. Υπενθυμίζεται ότι στο ελικόπτερο ER-MH4 επέβαινε τετραμελές πλήρωμα, τρεις Μολδαβοί και ένας Έλληνας πυροσβέστης.

Συγκεκριμένα, ένα αλιευτικό σκάφος περισυνέλεξε από τη θάλασσα έναν άνδρα, ρουμανικής καταγωγής, ενώ ένα ακόμη άτομο έχει εντοπιστεί στη θάλασσα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προσέγγισης και περισυλλογής του.

Την ίδια ώρα οι διασώστες “χτενίζουν” την περιοχή για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών του πληρώματος.

Η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα. Στις έρευνες, που γίνονται από αέρος και θαλάσσης, συμμετέχει ένα Super Puma το οποίο απογειώθηκε από την Χίο και ανήκει στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), αλλά και πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Το ελικόπτερο, που επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο, έπεσε στην παραλία του Αγίου Μηνά.

Το ελικόπτερο που κατέπεσε είναι μισθωμένο από ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που ενδεχομένως φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Από τη Σάμο απογειώθηκε το ελικόπτερο

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σάμου.

“Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MH4 μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα (1)  μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών (3) μελών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ