Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Βαθιά συγκίνηση στο μνημόσυνο για τους δύο πιλότους – «Λύγισε» ο ιερέας – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το 9ημερο μνημόσυνο τελέστηκε σήμερα (Πέμπτη, 3/08) στη μνήμη των δύο ηρωικών πιλότων του Canadair, που κατέπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιουλίου, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου. Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, στο σημείο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι πιλότοι Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης.

Οι μαρτυρίες που ρίχνουν φως στη συντριβή του Canadair

Οι παριστάμενοι τίμησαν την μνήμη των ηρωικών αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιχειρούσαν δύσκολες πτήσεις για να κάνουν στοχευμένες ρίψεις και να περιορίσουν την φωτιά, η οποία έκαιγε για αρκετά 24ωρα στην Κάρυστο.

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Συγκίνηση στο τρισάγιο για τους δύο αδικοχαμένους πιλότους

Είναι ενδεικτικό ότι ο ιερέας που τέλεσε το μνημόσυνο, σύμφωνα με το evima.gr, δεν μπορούσε από την πρώτη στιγμή να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Πτώση Canadair: Σπαραγμός στην κηδεία του Χρήστου Μουλά – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο

Ο παπά-Γιώργης με «σπασμένη» φωνή έψαλλε για τα δύο παλικάρια, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

«Μακάρι να μην είχαν φύγει τα δύο παιδιά και να βρισκόμασταν εδώ για άλλο λόγο», είπε χαρακτηριστικά στο Evima.gr ο ιερέας, με εμφανή συναισθηματική φόρτιση.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο σημείο της πτώσης του Canadair ήταν συγκλονιστικές. Ειδικότερα όταν ακούστηκε η ιαχή «Αθάνατοι», από όσους έδωσαν το «παρών», ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν άπαντες.

Στο 9ήμερο μνημόσυνο των δύο πιλότων, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλυτος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καρύστου, Νίκος Δρακόγιαννης, ο πρόεδρος του Πλατανιστού κ. Παπαχρήστου, ο διοικητής του ΑΤ Καρύστου, ο λιμενάρχης Καρύστου, εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και αρκετοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ