Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Συγκίνηση στο τρισάγιο για τους δύο αδικοχαμένους πιλότους

Με κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το Τρισάγιο στη μνήμη των πιλότων Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στην φωτιά της κοινότητας Πλατανιστού.
Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, βαθύτατα συγκινημένος είπε ότι «στη μνήμη μας και στις καρδιές μας θα μείνουν αθάνατοι».

«Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε τους δύο ήρωες πιλότους, τον Χρήστο Μουλά και τον Περικλή Στεφανίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Την ώρα της κρίσης, την ώρα του καθήκοντος, η αίσθηση της ευθύνης έναντι της πατρίδας. Η αίσθηση του χρέους υπερβαίνει για τους ήρωες κάθε προσωπική έννοια, κάθε προσωπική μέριμνα. Την ώρα της κρίσης οι ήρωες αναμετριούνται με την ιστορία. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι δύο πιλότοι μας. Και για αυτό θα τους τιμούμε για πάντα. Δύο παλικάρια, δύο ικανοί και ακούραστοι χειριστές. Δύο άοπλοι φρουροί», είπε ο Δήμαρχος Καρύστου.

«Στη μνήμη μας και στις καρδιές μας θα μείνουν αθάνατοι» τόνισε και συνέχισε: «Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε τους δύο ήρωες πιλότους, τον Χρήστο Μουλά και τον Περικλή Στεφανίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Την ώρα της κρίσης, την ώρα του καθήκοντος, η αίσθηση της ευθύνης έναντι της πατρίδας. Η αίσθηση του χρέους υπερβαίνει για τους ήρωες κάθε προσωπική έννοια, κάθε προσωπική μέριμνα. Την ώρα της κρίσης οι ήρωες αναμετριούνται με την ιστορία. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι δύο πιλότοι μας. Και για αυτό θα τους τιμούμε για πάντα. Δύο παλικάρια, δύο ικανοί και ακούραστοι χειριστές. Δύο άοπλοι φρουροί», είπε ο Δήμαρχος Καρύστου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ