Πτώση Canadair: Φίλοι και συγγενείς στο σπίτι του 27χρονου ανθυποσμηναγού – Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματά τους

Από νωρίς το πρωί φίλοι και συγγενείς του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που μαζί με τον κυβερνήτη, σμηναγό Χρήστο Μουλά, έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του Canadair της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην Κάρυστο, επισκέπτονται το σπίτι του, στην οδό Μοναστηρίου στην Θεσσαλονίκη, για να συλλυπηθούν την οικογένειά του.

Πτώση Canadair: Πένθος στη γειτονιά του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη στη Θεσσαλονίκη – «Περήφανοι οι γονείς για τη θυσία του»

Γιατροί και ψυχολόγοι, με ασθενοφόρο της ελληνικής αεροπορίας, βρίσκονται στην οικία του προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς του που είναι συντετριμμένοι. Αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου ανθυποσμηναγού.

Ο Περικλής Στεφανίδης συγκυβερνήτης του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση φωτιάς, καταγόταν από το Κιλκίς, έζησε και μεγάλωσε όμως στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα.

Πτώση Canadair στην Κάρυστo: Τα τελευταία λόγια των πιλότων – «Πάμε για έναν ανεφοδιασμό και φεύγουμε»

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Τα συγκινητικά μηνύματα

Ραγίζει καρδιές το αντίο της φίλης του 27χρονου ανθυποσμηναγού. Σε ανάρτησή της έγραψε μεταξύ άλλων τα εξής:

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: «Δεν τολμώ να φανταστώ πόσες ζωές έσωσες» – Το συγκινητικό αντίο στον Σμηναγό Χρήστο Μουλά

«…Ήσουν το καλύτερο παιδί. Και τώρα έγινες ΑΘΑΝΑΤΟΣ»  έγραψε χαρακτηριστικά. Όπως η ίδια αναφέρει ο Περικλής ήθελε «από μικρός να γίνει  Ίκαρος» και όταν τον ρώτησε πριν από καιρό τι κάνει, της απάντησε ότι «σβήνει φωτιές»  όλο καμάρι. Η φίλη του Περικλή καταλήγει λέγοντας: «Για όσους σε γνωρίζαμε, ήσουν ήρωας και πριν από τη σημερινή σου θυσία».

Επίσης με μια συγκινητική ανάρτηση ο ΑΣ ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τους δύο αδικοχαμένους πιλότους της ΠΑ Περικλή Στεφανίδη και Χρήστο Μουλά. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ επισημαίνει ότι ο Π. Στεφανίδης ήταν μέλος της οικογένειάς του και θα παραμείνει για πάντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ