Ψάχνουν λύση για τις Κυριακές

Ψάχνουν λύση για τις Κυριακές

Σε αναζήτηση μίας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές βρίσκονται οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης να συγκαλεί ανοιχτή συγκέντρωση την Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Οπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κώστας Χαντζαρίδης, γενική αίσθηση είναι ότι οι καταστηματάρχες της πόλης δεν επιθυμούν τη λειτουργία των εμπορικών τους καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου. Πρόταση του συλλόγου μας θα είναι τα καταστήματα να ανοίγουν επτά με δέκα Κυριακές το έτος.

Προσωπική του άποψη είναι πως “Δεν έχει νόημα να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης όλο το χρόνο”.

Σε ό,τι αφορά στη συγκέντρωση/συζήτηση της Τρίτης, στόχος είναι να επιτευχθεί μία συμφωνία κυρίων και με τους υπόλοιπους καταστηματάρχες της ευρύτερης περιοχής στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να υπάρχει μία ενιαία γραμμή, κοινά αποδεκτή από όλους.

Ο ΕΣΘ αριθμεί 1820 μέλη, εκ των οποίων τα 1400 είναι ενεργά. Από το σύνολο των καταστημάτων, τα 4.500 περίπου λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ