Πρωτοχρονιά: “Απαγορευτικό” στα πάρτι έβαλαν κυβέρνηση και ειδικοί

Να βάλουν τέλος στα πάρτι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και κατά τις υπόλοιπες ημέρες των εορτών, επιχειρούν κυβέρνηση και ειδικοί μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας, τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και την ανησυχητική εξάπλωση της παραλλαγής “Όμικρον”.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, ισχύουν τα νέα μέτρα. Μεταξύ άλλων, τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους. Η μουσική θα απαγορεύεται.

Ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ισχύει έως τις 2 το πρωί και πάλι με τις ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή με καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων και χωρίς μουσική.

Επιπλέον, κυβέρνηση και ειδικοί αποφάσισαν να απαγορευτούν τα οργανωμένα πάρτι σε ιδιωτικούς ή και δημόσιους χώρους, καθώς υπάρχουν οι φόβοι ότι από τη στιγμή που μπαίνει ωράριο στην εστίαση και τα κέντρα, η διασκέδαση θα μεταφερθεί σε άλλους χώρους. Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα κρούσματα της πιο μεταδοτικής παραλλαγής “Όμικρον” εμφανίζονται κυρίως μεταξύ των νέων ανθρώπων και στόχος είναι “να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι, ακόμη και με πληρωμή”.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και τουλάχιστον έως τα μέσα Ιανουαρίου, ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ