Συνελήφθησαν και ομολόγησαν οι δράστες του εγκλήματος στου Φιλοπάππου

Τρεις αλλοδαποί προσήχθησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ανακρίθηκαν για την υπόθεση της ληστείας στο λόφο του Φιλοπάππου που κατέληξε στον θάνατο 25χρονου φοιτητή.

Οι δύο, Πακιστανοί πολίτες, εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, από όπου προσπάθησαν να διαφύγουν από την χώρα έπειτα από τη ληστεία που κόστισε τη ζωή στον 25χρονο.

Ο ένας από τους δύο Πακιστανούς, που δηλώνει ανήλικος (17 ετών), φέρεται να ομολόγησε ότι εκείνοι διέπραξαν τη ληστεία, αλλά υποστήριξε ότι δεν έσπρωξαν τον 25χρονο να πέσει στον γκρεμό, αλλά αυτός για να τους αποφύγει, έκανε μερικά βήματα πίσω, παραπάτησε και έπεσε.

Όπως είπαν οι συλληφθέντες, απείλησαν το νεαρό με ένα σπασμένο μπουκάλι, που του κόλλησαν στον λαιμό, για να του αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο.

Ο τρίτος αλλοδαπός (με καταγωγή από το Ιράκ) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας. Οι προσαχθέντες απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά τους έπειτα από τον θάνατο του φοιτητή.

Οι τρεις αλλοδαποί είχαν δημιουργήσει μία άγρια συμμορία και επιτίθονταν σε τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης για να τους κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα και τα πορτοφόλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ