Πρόλαβε αυτοκτονία 18χρονου το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας απέτρεψε ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από έναν 18χρονο νεαρό.

Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», χθες το πρωί, από διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι χρήστης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, φερόμενος ως εθισμένος παίκτης, προκειμένου να πετύχει την άρση του αποκλεισμού του από το εν λόγω διαδικτυακό παιχνίδι, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Παράλληλα, αξίζει να τονιστεί πως η πρόθεση της αυτοκτονίας διατυπώθηκε σε επικοινωνία με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, μέσω ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (chat). Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν, άμεσα εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, εντοπίζοντας την διαδικτυακή σύνδεση μέσω της οποίας έστειλαν τα επίμαχα μηνύματα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

Αμέσως, ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ο 18χρονος μεταφέρθηκε συνοδεία Αστυνομικών και συγγενών του στο οικείο Νοσοκομείο, όπου όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρωταγωνιστής του “Baywatch”- ΦΩΤΟ

Εξαρτημένοι στο διαδίκτυο και τον τζόγο οι Έλληνες έφηβοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ