Προκαταρκτική έρευνα για ανείσπρακτο πρόστιμο 2 εκ. ευρώ

Προκαταρκτική έρευνα για ανείσπρακτο πρόστιμο 2 εκ. ευρώ

Προκαταρκτική έρευνα για ανείσπρακτο πρόστιμο ύψους σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, συνδεόμενο με αυθαίρετο κτίσμα σε πολυώροφη οικοδομή στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, διέταξε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε καταγγελία οικοπεδούχου, σύμφωνα με τον οποίο, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προέβησαν στην είσπραξη του συγκεκριμένου προστίμου, παρότι -κατά τους ισχυρισμούς του- το διοικητικό Εφετείο έκρινε αμετάκλητα ότι πρόκειται για αυθαίρετη κατασκευή.

Ο αντεισαγγελέας Εφετών ζήτησε να γίνει έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υπηρεσιακής απιστίας σε βάρος όλων των εμπλεκόμενων προσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών (από υπεύθυνο αντιδήμαρχο έως προϊσταμένους διευθύνσεων και τμημάτων της Πολεοδομίας) για την μη είσπραξη του προστίμου.

Για την ίδια υπόθεση δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο επέβαλε πρόσφατα σε πρώην διευθυντή της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Πάρκαρε στις ράγες του τραμ και πήγε για… καφέ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.