Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Απαλλαγή ζητεί η εισαγγελέας για δύο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών

Στα «μαλακά» ρίχνει με την πρότασή της προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών την περίοδο 2007-2015.

Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Κάθειρξη 5 ετών για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη

Της Άννας Κανδύλη 

Η κ. Ευγενία Σταθουλοπούλου ζήτησε την απαλλαγή του 70χρονου μουσικού, λόγω αμφιβολιών, για τις δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις και την ενοχή του για γενετήσιες πράξεις σε βάρος των άλλων δύο κοριτσιών, αδίκημα ωστόσο πλημμεληματικού χαρακτήρα, που πλέον έχει παραγραφεί.

Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης ζήτησε ο εισαγγελέας – «Διαταραγμένη προσωπικότητα»

Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην αγόρευσή της: «Είναι πολύ πιθανόν τα πράγματα να έχουν συμβεί όπως τα περιγράφουν τα παιδιά. Να εκμεταλλεύτηκε τη θέση του. Όμως σε αντικειμενικά νομολογιακά πλαίσια δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις περιπτώσεις. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και ψευδείς αναμνήσεις… Όπως έχουν ειπωθεί τα περιστατικά από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή της και για την στάση των γονέων: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

Νέα διακοπή στη δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ – Παρατείνεται η προσωρινή κράτησή του

Σημειώνεται ότι ο 70χρονος μουσικός, που αρνείται όσα του αποδίδονται, έχει ήδη καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη στον Ωρωπό από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ