Προφυλακιστέος ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων του κυκλώματος που εξαπατούσε επενδυτές – Τι δήλωσε

Της Άννας Κανδύλη

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της 10ης ανακρίτριας ο Ι.Λ., ο οποίος φέρεται να είναι μαζί με τον Γ.Δ. οι εγκέφαλοι της απάτης “μαμούθ” των 500 εκ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος Ι.Λ. είπε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, πως κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. “Είμαι το μεγαλύτερο θύμα του Γ.Δ. καθώς έχω χάσει πολλά χρήματα. Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε χάρη στις ενέργειες που έκανα  από το Μάιο του 2015 ως σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδεικτικού υλικού έχει προσκομιστεί στις αρχές από εμένα. Έχω κινηθεί ενώπιον δικαστικών και αστυνομικών αρχών σε πέντε διαφορετικές χώρες. Αγγλικά και Ουκρανικά δικαστήρια με έχουν δικαιώσει και έχουν μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γ.Δ. και της εταιρίας του. 

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν όχι μόνο την αθωότητα μου αλλά και το μέγεθος της μεθόδευσης εναντίον μου και εναντίον όλων των επενδυτών. Συνολικά εγώ και συγγενικά μου πρόσωπα έχουμε χάσει επτά εκατομμύρια δολάρια. 

Υπάρχουν στοιχεία ότι ο Γ.Δ. και οι συνεργάτες του σχεδίαζαν ακόμα και τη δολοφονία μου. Όλοι αυτοί-ο Γ.Δ. και οι συνεργάτες του- είναι μια συμμορία. Αυτός έφαγε όλα τα λεφτά. Φανταστείτε ότι μόνο στους μπράβους του έδινε 700.000 ευρώ το χρόνο.”

Οι συνήγοροι του Ι.Λ. προσκόμισαν στον ανακριτή υπεύθυνες δηλώσεις 16 θυμάτων της απάτης που υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο υποστηρίζοντας ότι η σύλληψη του εγκυμονεί κινδύνους για την εξέλιξη των δικαστηρίων που εκκρεμούν σε άλλες χώρες από τις αποφάσεις των οποίων περιμένουν την επιστροφή των χαμένων χρημάτων τους. Κάποιοι από αυτούς δηλώνουν δε  πρόθυμοι να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του λέγοντας ότι και αυτός είναι θύμα της απάτης. 

Διαβάστε επίσης

Κατηγορητήριο “φωτιά” για τα μέλη του κυκλώματος που εξαπατούσε επενδυτές

Έτσι δρούσε το κύκλωμα που εξαπάτησε δεκάδες επενδυτές

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.