Πρόεδρος ΣΕΚΠΥ στον Realfm 97,8 για αναχαιτίσεις: Δεν γίνεται να εκπαιδεύουμε εμείς με αίμα και χρήμα τους Τούρκους

“Δεν γίνεται να εκπαιδεύουμε εμείς με αίμα και με χρήμα τους Τούρκους. Αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή γιατί δείχνει ότι δεν υπάρχει και κανένα θετικό αποτέλεσμα για τα εθνικά συμφέροντα”, ανέφερε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, Τάσος Ροζολής, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Real Fm 97,8, με αφορμή τον θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος επέστρεφε από διαδικασία αναχαίτισης στο Αιγαίο.

“Στον υπόλοιπο κόσμο, δεν γίνονται συνεχώς αναχαιτίσεις μαχητικών αεροσκαφών. Αναχαίτιση με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται ποτέ. Να μπαίνει ο Τούρκος, να τον βάζει στο στόχαστρο ο Έλληνας πιλότος, να τον νικά, να τον καταρρίπτει εικονικά δηλαδή, κι ο Τούρκος απλά να γυρνάει μέσα στη χώρα του και να ξαναβγαίνει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Αυτά τα παιδιά, οι οικογενειάρχες, δεν μπορεί να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο”, είπε χαρακτηριστικά.

“Το κόστος είναι μεγάλο. Σε πολεμική σύρραξη, όσο και να φαίνεται ψυχρό και κυνικό, ο πιλότος μπορεί και να στοιχίζει και δέκα φορές από την αξία του κόστους του αεροπλάνου”, πρόσθεσε.

Όσο για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αμυντική Βιομηχανία στην Ελλάδα, είναι ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός.

“Έχουμε έναν επιθετικό γείτονα, που προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Η Ελλάδα λοιπόν θα πρέπει να έχει μια μακροχρόνια σταθερή πολιτική, αντιθέτως του τι θα κάνει κάθε φορά ο Τούρκος. Έχουμε ποιοτική υπεροπλία στα πιο πολλά σοβαρά οπλικά συστήματα”, δήλωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ