Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΑΣΘ: Μπλόκαραν οι πόρτες στο λεωφορείο – Εύχομαι να μην φτάσουμε στα Τέμπη

Ο Γιάννης Δήμκας Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΘ μιλώντας στην εκπομπή του ΟΡΕΝ, “Ανοιχτή Επικοινωνία” για τη φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες, οι οποίοι έσπασαν τα τζάμια για να βγουν έξω, είπε πως «δεν ήταν λεωφορείο του ΟΑΣΘ, ήταν από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο εκτελεί δρομολόγιο για λογαριασμό του ΟΑΣΘ».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα 500 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, κυκλοφορούν τα 50.

Όπως περιέγραψε 39 γραμμές έχουν παραχωρηθεί λόγω αδυναμίας του οργανισμού. «Αυτό που συνέβη από ότι μάθαμε ήταν ότι ενώ το λεωφορείο κινούνταν άρχισε να βγάζει καπνούς. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Το πιο τραγικό από αυτά δεν ήταν ότι έβγαζε καπνούς το λεωφορείο, ήταν ότι μπλόκαραν οι πόρτες. Δεν μπορούσαν οι πόρτες να ανοίξουν. Σε όλα τα αστικά λεωφορεία υπάρχουν βαλβίδες ασφαλείας, με τις οποίες οι πόρτες απελευθερώνονται και ο κόσμος μπορεί να βγει έξω» σημείωσε.

«Μία εβδομάδα πριν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς κάηκε ολοσχερώς και δύο εβδομάδες πριν από λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης είχε φύγει ο τροχός» πρόσθεσε ο κ. Δήμκας.

«Με τέτοια λεωφορεία δεν μπορούν να γίνουν συγκοινωνίες. Είτε τα λεωφορεία αυτά ανήκουν στα ΚΤΕΛ είτε στον ΟΑΣΘ, λεωφορεία που έχουν αποσυρθεί από άλλες χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το συγκοινωνιακό έργο» σχολίασε.

«Ακόμα και τα λεωφορεία που έχει φέρει ο πάροχος στον ΟΑΣΘ είναι λεωφορεία που έχουν αποσυρθεί από άλλες χώρες της ΕΕ και έχουν έρθει στην Ελλάδα για να εκτελούν συγκοινωνιακό έργο. Το ίδιο από ότι μαθαίνω ισχύει και στην Αθήνα, έχει γίνει ακριβώς το ίδιο μοντέλο. Από το 2010 που άρχισε η κρίση, δεν υπάρχει αντικατάσταση των οχημάτων» είπε χαρακτηριστικά.

«Προσλήψεις στις μεταφορές έχουν να γίνουν στη Θεσσαλονίκη από το 2010. Υπάρχει απαξίωση των συγκοινωνιών. Εύχομαι να μην φτάσουμε στα Τέμπη» υπογράμμισε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ