Πραξικόπημα στη Γκαμπόν: Εγκλωβίστηκε Ελληνίδα με τον γιο της – «Δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουμε πίσω» – ΒΙΝΤΕΟ

Μία Ελληνίδα και ο 13χρονος γιος της είναι εγκλωβισμένοι στη Γκαμπόν τα σύνορα της οποίας έκλεισαν έπειτα από το πραξικόπημα αλλά άνοιξαν και πάλι σήμερα Σάββατο(02/09). Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στην κρατική τηλεόραση τα χερσαία, θαλάσσια και αεροπορικά σύνορα άνοιξαν επειδή η χούντα «ενδιαφέρεται να διατηρήσει τον σεβασμό του κράτους δικαίου, των καλών σχέσεων με τους γείτονές μας και όλα τα κράτη στον κόσμο» θέλοντας ταυτόχρονα να τηρήσει τις «διεθνείς δεσμεύσεις».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Εύα Σπαρτάλη τόνισε: «Λένε πως είναι ήρεμα, αλλά εμάς δεν μας φάνηκαν και τόσο ήρεμα. Υπήρχε πολύ στρατός με όπλα και αργότερα το βράδυ περνούσαν διάφορα οχήματα με πυροβόλα πίσω τους. Υπάρχει ο φόβος μήπως μείνουμε εγκλωβισμένοι στη χώρα. Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό. Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα έχει φαγητό το ξενοδοχείο».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, εκείνη και ο 13χρονος γιος της είχαν πάει στη Γκαμπόν για διακοπές και επρόκειτο αύριο, Κυριακή να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όμως όλα τα αεροδρόμια είναι κλειστά με όλες τις πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.

«Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα. Ο γιος μου είναι 13 χρονών, αρχίζει το σχολείο την επόμενη εβδομάδα και θα ήθελα να είμαι πίσω γι’ αυτό», συνεχίζει η ίδια.

«Με ανησυχεί που υπάρχει στρατός στην πόλη και παντού και ότι υπάρχει πιθανότητα να μην καταφέρω να γυρίσω στην Ελλάδα» λέει από την πλευρά του ο 13χρονος Μάξιμος.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ