Πουλούσαν αρχαία νομίσματα

Πουλούσαν αρχαία νομίσματα

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 49 και 20 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στο λιμάνι Αμαλιάπολης για παράβαση των διατάξεων του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης Αμαλιάπολης του νομού Μαγνησίας, από προσωπικό του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης, σε συνεργασία με στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, δύο αλλοδαποί 49 και 20 ετών αντίστοιχα, για παράβαση των διατάξεων του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, σε προκαθορισμένη ελεγχόμενη συνάντηση, ο 49χρονος, οποίος προσήλθε στην περιοχή με ημιφορτηγό κλειστού τύπου, ενώ ο 20χρονος πεζός, παρέδωσε προς πώληση σε Λιμενικό όργανο δεκαπέντε αρχαία νομίσματα ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων 3ου και 4ου αιώνα, έναντι χρηματικού ποσού ύψους 1.500,00 ευρώ.

Μετά τη συναλλαγή, προσωπικό του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης, καθώς και στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, προέβησαν στη σύλληψη των αλλοδαπών και την κατάσχεση των νομισμάτων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο ημιφορτηγό του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τριάντα ένα νομίσματα νεότερων χρόνων, τρεις κατάλογοι νομισμάτων,  τρία κινητά τηλέφωνα, ένας μεγεθυντικός φακός και χειρόγραφες σημειώσεις πέντε σελίδων με πληροφορίες σχετικές με νομίσματα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ