Πού θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία

Πού θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτικότερα, από σήμερα το απόγευμα στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, αρχικά 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησος θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, ενώ και εκεί τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 8 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα έχουν είναι νοτιοανατολικοί και θα έχουν ένταση 4 με 6 και βαθμιαία στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά, με τους ανέμους να είναι νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο, τοπικά, 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτικότερα, για το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Τη νύχτα οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ όμως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην αρχή της ημέρας θα είναι έντονα, ενώ εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά

Οι Άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια κα την ανατολική Πελοπόννησος θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 7 με 8 με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, αλλά το βράδυ σταδιακά θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, με τους ανέμους να είναι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ