Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Κανονικά θα γίνει τελικά και φέτος η αλλαγή της ώρας.

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε στον «πάγο» την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας μέσα στο 2021 και τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.

Έτσι, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021 και συγκεκριμένα στις 31 του μήνα, στην Ελλάδα τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Οι πολίτες καλούνται να γυρίσουν τους δείκτες του ρολογιού τα ξημερώματα, από τις 04.00 στις 03.00, προκειμένου να γίνει το πέρασμα από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Αλλαγη της ώρας

Κατάργηση της αλλαγής της ώρας

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψήφισε το 2019 υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας, ωστόσο οι διαδικασίες εντός της ΕΕ προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Το Συμβούλιο της ΕΕ θα αποφασίσει για την οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας. Σε αυτό συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί και των «27», οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα το 2021. Αυτό σημαίνει πως η οριστική κατάργηση αλλαγής θα καθυστερήσει παραπάνω.

Η πρόταση φέτος υπάρχει, αλλά εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για το αν θα πάψει η όχι η αλλαγή της ώρας.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των κρατών για το ποια από τις δύο επιλογές (χειμερινή ή θερινή ώρα) θα υιοθετήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ