Πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Ένταση κοντά στα Εξάρχεια – Φωτιές σε κάδους

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε κοντά στα Εξάρχεια και έβαλε φωτιά σε κάδους, ενώ έχουν στηθεί και οδοφράγματα.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από την δολοφονία. Με κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια, και λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι επεισόδια στην Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στους διαδηλωτές.

Προσαγωγές πριν από τις κινητοποιήσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Αστυνομικοί με κίτρινα γιλέκα έκαναν την παρουσία τους στις σημερινές διαδηλώσεις στην Αθήνα για την συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αστυνομικοί διακρίνονται να φορούν χαρακτηριστικά γιλέκα που γράφουν «Ελληνική Αστυνομία», ώστε να γίνεται αντιληπτή η επαγγελματική τους ιδιότητα, όταν προβαίνουν σε ελέγχους ατόμων.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 67 προσαγωγές ατόμων, οι 17 εκ των οποίων έγιναν το μεσημέρι μετά την μαθητική συγκέντρωση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι προσαγωγές έγιναν γύρω από την Ομόνοια, την Πλατεία Αττικής και κοντά στα προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ