Ποντίκια στο κέντρο της Λάρισας – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Ποντίκια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο κέντρο της Λάρισας. Όπως καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr που έστειλε τη φωτογραφία, «όταν ο βιολογικός καθαρισμός είναι εκτός λειτουργίας τότε αυτά είναι τα αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι σε κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται μετάδοση νοσημάτων λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Πριν από λίγα 24ωρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε ότι υπάρχουν δύο ύποπτα περιστατικά για λεπτοσπείρωση που έχουν καταγραφεί στο νοσοκομείο της Λάρισας και γίνεται σχετικός έλεγχος.

Σήμερα,  μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι η Θεσσαλία είναι η δεύτερη περιοχή στη χώρα σε συχνότητα κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης, πριν από τις πλημμύρες, και γι΄ αυτό υπάρχει εγκύκλιος για έγκαιρη αντιμετώπιση των κρουσμάτων ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση.

Η λεπτοσπείρωση, η οποία είναι επίσης γνωστή ως πυρετός των αγρών και νόσος των ποντικών, είναι μία λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο σπειροειδούς μορφής Spirochaetae το οποίο ονομάζεται λεπτόσπειρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ