Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματικό μήνυμα του ουκρανικού στρατού για “ύστατη μάχη” στη Μαριούπολη

Δραματική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός επισημαίνοντας ότι ετοιμάζεται για “μια ύστατη μάχη” στη Μαριούπολη, η οποία πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και περίπου 40 ημέρες. 

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται (…) Θα σημάνει τον θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Αργοπεθαίνουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την ταξιαρχία να επισημαίνει απευθυνόμενη στους Ουκρανούς: «δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα».

Η μονάδα επισημαίνει παράλληλα ότι «για περισσότερο από ένα μήνα, πολεμήσαμε χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό», κάνοντας «τα αδύνατα δυνατά». Όπως αναφέρεται, περίπου «τα μισά» από τα μέλη αυτής της ταξιαρχίας είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εδώ και περισσότερες από 40 ημέρες σημειώνονται σφοδρές μάχες, επισημαίνει η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και προσθέτει: «ο εχθρός σταδιακά μας απώθησε (…), μας περικύκλωσε και επιχειρεί τώρα να μας καταστρέψει».

Η ταξιαρχία εκφράζει την απογοήτευσή της για την απουσία βοήθειας «από τη διοίκηση του στρατού και από τον πρόεδρο» Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέροντας: «Λάβαμε μόνο μία φορά 50 οβίδες, 20 νάρκες, αντιαρματικούς πυραύλους NLAW». «Τίποτε άλλο δεν μας δόθηκε», επισημαίνει η μονάδα και εκφράζει τη λύπη της γι’ αυτό. «Υπήρξαν μόνο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις», καταλήγει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ