Μαρτίνου στον Realfm 97,8: Προσφέρουμε στέγη σε παιδιά και μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της ένωσης «Μαζί για το παιδί», μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “όταν ξέσπασε αυτή η κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ένωση μας όπως κάθε φορά σε έκτακτες περιπτώσεις, αποφάσισε με κάποιον τρόπο να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους”.

“Έχουμε πολλές μαμάδες με παιδιά, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου είχαν φτάσει γύρω στις 12.000 στην Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, για αυτό το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτές τις μαμάδες με τα παιδιά τους. Βρήκαμε τον ξενώνα που θα μας παραχωρηθεί από το υπουργείο Εργασίας, και αυτή τη στιγμή θα εγκατασταθεί το ρεύμα και εμείς προσπαθούμε να μαζέψουμε τα χρήματα για τον εξοπλισμό και να μπορέσουμε να συντηρήσουμε τον ξενώνα για έξι μήνες τουλάχιστον” περιέγραψε.

“Θα χρειαστεί ψυχολόγος με ειδικότητα στο τραύμα, θα χρειαστεί διερμηνέας, κοινωνικός λειτουργός και ίσως κάποια άτομα να απασχολούν τα παιδιά γιατί οι μητέρες θα μπορούν να έχουν άδεια εργασίας και ένα μικρό εισόδημα. Θα μπορέσει να υπάρχει μια ολιστική αντιμετώπιση” είπε χαρακτηριστικά.

Τρόποι για να στηρίξετε την προσπάθεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»: 

Αποστολή SMS τη λέξη ΜΑΖΙ ή με μια κλήση στο 19 805

Χρεώσεις

  • 2,60€ ανά κλήση από σταθερό τηλέφωνο με ΦΠΑ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας
  • 2,48€ ανά κλήση από κινητό τηλέφωνο με ΦΠΑ και επιπλέον επιβάρυνση με 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ
  • 2,50€ ανά SMS με ΦΠΑ από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και επιπλέον επιβάρυνση 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ