Ποιος είναι ο κατηγορούμενος για την επίθεση στο Real Group

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει και τον συνεργό του, ο οποίος κρυβόταν στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας και φέρεται να διέφυγε λίγο πριν από την αστυνομική επιχείρηση.

Εμπρησμός στο Real Group: Αρχηγικό μέλος της οργάνωσης «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» ο 27χρονος – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

Επαφές με γνωστό αντιεξουσιαστή, προφυλακισμένο για τρομοκρατία και ένοπλες επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην περιοχή των Εξαρχείων, είχε ο 27χρονος που συνελήφθη προχθές στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Real Group τον περασμένο Ιούλιο.

Εμπρησμός στο Real Group: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη του 27χρονου – Ο «αρχηγικός ρόλος» που του αποδίδεται

Ο συλληφθείς, μαζί τον συνεργό του, τοποθέτησε και πυροδότησε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του Real Group. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά, η οποία, πέραν τον τεράστιων ζημιών που προκάλεσε στο κτίριο και στα γραφεία των εγκαταστάσεων, παραλίγο να προκαλέσει ακόμα και απώλεια ζωής. Υπενθυμίζεται πως τεχνικός ήχου του Real FM 97,8 εγκλωβίστηκε από τις φλόγες. Άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και ενώ είχε χάσει τις αισθήσεις της. Την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση με την επωνυμία «Χιλιάδες Ηλιοι της Νύχτας».

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας, ο 27χρονος, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στις παλαιές προσφυγικές πολυκατοικίες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, λίγα μόλις μέτρα από τη ΓΑΔΑ, είχε επικοινωνία με προφυλακισμένο φερόμενο ως τρομοκράτη. Αυτός ο άνδρας κατηγορείται για δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και για τη ρίψη χειροβομβίδας στη γαλλική πρεσβεία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού φρουρού.

Θεοδωρικάκος: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στο Real Group

Λόγω αυτής της επικοινωνίας αλλά και των απόψεων που αντάλλασσε ο 27χρονος με τον προφυλακισμένο αντιεξουσιαστή, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο 27χρονος σύντομα να περνούσε από την τοποθέτηση μηχανισμών σε πιο εξελιγμένες μορφές τρομοκρατίας, όπως είναι οι ένοπλες επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά την επίθεση στο Real Group, ο 27χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Κρατική Ασφάλεια, προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη του. Ο συλληφθείς εγκατέλειψε πριν από μήνες το πατρικό του σπίτι στην περιοχή της Πεύκης, «μετακομίζοντας» -μαζί με τη φίλη του- σε ένα από τα κατειλημμένα διαμερίσματα στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εκεί φέρεται να είχε βρει καταφύγιο και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στο Real Group. Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο έτερος βομβιστής βρισκόταν στα Προσφυγικά λίγο πριν ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση, που οδήγησε στη σύλληψη του 27χρονου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για νεαρό άνδρα, ο οποίος έχει ήδη ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες

Από την πρώτη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στο κτίριο που στεγάζει το Real Group, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας άρχισαν να ψάχνουν τη γύρω περιοχή στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου για βιντεοληπτικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια απόσταση περίπου 6 χλμ. από το κτίριο του Real Group, οι αστυνομικοί εντόπισαν κάμερα ιδιωτικής επιχείρησης, η οποία είχε καταγράψει το όχημα που φέρεται να χρησιμοποίησαν ο δράστες.

Επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο μάρκας Nissan Micra, το οποίο στάθμευσε ο οδηγός του κοντά στην ιδιωτική επιχείρηση και, μάλιστα, εντός του οπτικού πεδίου τις κάμερας, χωρίς βέβαια ο ίδιος να αντιληφθεί την καταγραφή των κινήσεών του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εκείνο το ξημέρωμα του Ιουλίου κατέβηκαν από το αυτοκίνητο δύο μαυροφορεμένα άτομα, με το ένα από αυτά να κρατά στα χέρια του μια χάρτινη σακούλα.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας συνέκριναν το βιντεοληπτικό υλικό που ανακάλυψαν με το υλικό που είχαν καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης οι κάμερες του κτιρίου του Real Group. Από τη συγκριτική ανάλυση των δύο βίντεο διαπίστωσαν πως τα ρούχα, η σωματοδομή αλλά και η χάρτινη σακούλα που κρατούσε στα χέρια του το άτομο που τοποθέτησε τον μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου παρέπεμπαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη σωματοδομή και στα ρούχα του ανθρώπου που οδηγούσε το μικρό Nissan.

 Παράλληλα, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., οι ειδικοί κατάφεραν να «καθαρίσουν» το βίντεο, σε σημείο μάλιστα τέτοιο, ώστε να φανούν κάποια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του οδηγού του αυτοκινήτου, αλλά και ο αριθμός κυκλοφορίας.

Αμέσως διαπιστώθηκε και ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ. Επρόκειτο για μια νεαρή γυναίκα, η οποία, όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το επίμαχο διάστημα της επίθεσης στο Real Group βρισκόταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Η έρευνα, όμως, αυτή έκρυβε ένα πολύτιμο εύρημα. Ο 27χρονος είναι αδελφός της ιδιοκτήτριας του Nissan. Ο ίδιος είναι γνωστός αντιεξουσιαστής και, μάλιστα, του λεγομένου «σκληρού πυρήνα», ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αρκετές προσαγωγές, όχι όμως συλλήψεις.

Αμέσως οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν, πλην όμως διαπίστωσαν πως έχει φύγει από το σπίτι του λίγο πριν από τις αρχές του καλοκαιριού και είχε πολύ καιρό να επισκεφθεί τους γονείς του. Από εκεί και έπειτα, οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εντάθηκαν. Ετσι, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής εντόπισε σταθμευμένο στην οδό Δέγλερη, ανάμεσα στις προσφυγικές πολυκατοικίες και το Νοσοκομείο «Ελπίς», το αυτοκίνητο που έψαχναν. Μάλιστα, το όχημα αναγνωρίστηκε αμέσως, καθώς είχε χαρακτηριστικά σημάδια στην αριστερή πόρτα και στον προφυλακτήρα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας άρχισαν να παρακολουθούν τα κτίρια στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να δουν τον 27χρονο να μπαινοβγαίνει σ ένα από αυτά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σύλληψή του καθυστέρησε για περισσότερο από μία εβδομάδα, καθώς διαπιστώθηκε πως συχνά ο 27χρονος επισκεπτόταν δημόσιο νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου και νοσηλευόταν ο πατέρας του, ο οποίος έπασχε από ανίατη ασθένεια και δυστυχώς πέθανε πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Αφού ο 27χρονος κήδευσε τον πατέρα του, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση για τη σύλληψή του στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ