Ποιες τροφές προκαλούν κυτταρίτιδα

Ποιες τροφές προκαλούν κυτταρίτιδα

Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να εμποδίσουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

Αλμυρές και λιπαρές τροφές

Όταν αγοράζετε κρέας επιλέξτε να είναι χωρίς λίπος. Καλύτερα να τρώτε άσπρο κρέας. Αποφύγετε τις λιπαρές, τηγανιτές και κονσερβαρισμένες τροφές, που περιέχουν πολύ αλάτι. Η τροφή κατακρατά υγρά στον οργανισμό και ευνοεί την ανάπτυξη κυτταρίτιδας. Απαγορευμένες τροφές είναι τα τσιπς, τα αλμυρά σνακ, το λιπαρό κόκκινο κρέας, τα λουκάνικα, το βούτυρο, η μαργαρίνη και το πρόβειο τυρί με υψηλά λιπαρά. Όταν προετοιμάζετε το φαγητό αντικαταστήστε το αλάτι με μυρωδικά, όπως ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο και θυμάρι. Θα δώσουν στο φαγητό ιδιαίτερη γεύση. Να τρώτε περισσότερα βραστά ή στον ατμό φαγητά, με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Ζάχαρη

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης ανεβάζουν την ινσουλίνη, που ενεργοποιεί τη δημιουργία λιπώδους ιστού. Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων τροφών που είναι πλούσιες σε ζάχαρη προκαλεί τη σύνδεση των σακχάρων με τις πρωτεΐνες και αυτό εξασθενεί την επίδραση της πρωτεΐνης και προκαλεί φλεγμονή. Έτσι εμφανίζεται κυτταρίτιδα. Στην κατηγορία περιλαμβάνονται τα κέικ, τα μπισκότα, οι σοκολάτες και τα γλυκά σνακ.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ