ΠΟΕΔΗΝ: Κόρη ασθενούς τα έκανε “γυαλιά-καρφιά” στο “Αλεξάνδρα” – Πέταξε γλάστρα σε μαία

Άγρια επίθεση από συνοδό ασθενούς δέχτηκε το προσωπικό του νοσοκομείου “Αλεξάνδρας“, σήμερα το πρωί, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την καταγγελία, η κόρη μίας ασθενούς πέταγε αντικείμενα στο προσωπικό, τα έκανε “γυαλιά-καρφιά” και έφτασε στο σημείο ακόμη και να χτυπήσει μία μαία, πετώντας μια γλάστρα στο κεφάλι της.

Η γυναίκα ασθενής μεταφέρθηκε στην ανάνηψη για πιο αυξημένη παρακολούθηση. Το πρωί της Παρασκευής, η κόρη επισκέφτηκε την μητέρα της στην γυναικολογική κλινική όπου νοσηλευόταν πριν από την ανάνηψη και τα έκανε “γυαλιά καρφιά”.

“Λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος απειλούσε το προσωπικό επικαλούμενη φίλους της πολιτικούς που γνωρίζει όπως έλεγε ονομαστικά”, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει ότι η γυναίκα “έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά της”.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί, που συνέλαβαν την κόρη, ωστόσο, επισήμαναν ότι εάν δεν υποβληθεί μήνυση θα γίνει εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια η γυναίκα θα αφεθεί ελεύθερη. Το νοσοκομείο δεν έκανε μήνυση από τη στιγμή που δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, ωστόσο οι εργαζόμενοι που έπεσαν θύματα της επίθεσης μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος και υπέβαλαν μήνυση.

“Γι’ άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ελλιπής φύλαξη στα νοσοκομεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας να προσλάβουν φύλακες και έλλειψης θεσμικού πλαισίου για προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ). Τα άτομα αυτά εκμεταλλεύονται την άρνηση των διοικήσεων να υποβάλλουν μηνύσεις, ρίχνοντας το μπαλάκι στους εμπλεκόμενους συναδέλφους που φοβούνται την στοχοποίηση. Θα ήταν αποτρεπτικό σε τέτοια γεγονότα οι συχνές περιπολίες αστυνομικών έξω από τα νοσοκομεία”, καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ