ΠΟΕΔΗΝ: 42 παιδιά με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Το περιστατικό με 12χρονο που προκάλεσε ζημιές σε εφημερία

Σαράντα δύο παιδιά φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, στο Παίδων «Αγία Σοφία» και στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Την ώρα που παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις επισκέψεις και εισαγωγές λόγω έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων, 42 παιδιά είναι «παρκαρισμένα» στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας την ήδη δραματική κατάσταση με ράντζα και γεμάτα κρεβάτια, όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την απουσία κοινωνικών δομών.

«Δεν θα υπήρχαν ράντζα εάν είχε λυθεί το πρόβλημα με τα κακοποιημένα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, αν και υγιέστατα επί μακρόν. Παρά τις διαμαρτυρίες μας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αυξητική τάση στα εισαγγελικά. 42 στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία. 20 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα με εισαγγελική εντολή στο Παίδων Αγία Σοφία», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Μάλιστα περιγράφει και ένα δυσάρεστο συμβάν:  «Αγόρι 12 ετών κατά την εφημερία δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έσπαγε ό, τι έβρισκε γύρω του, επιτέθηκε στο προσωπικό. Φοβήθηκαν πολύ τα νοσηλευόμενα παιδάκια που έκλαιγαν. Φρίκη. Το προσωπικό ειδοποίησε την αστυνομία, την εισαγγελία που διέταξε να κρατηθεί το 12χρονο παιδί 24 ώρες στη ΓΑΔΑ. Ήρθε η αστυνομία να το πάρει αλλά είχε εξαφανισθεί από το νοσοκομείο. Αύριο, μεθαύριο θα επιστρέψει στο νοσοκομείο όπως έγινε τόσες φορές».

Αναφορά κάνει ο κ. Γιαννάκος και στον 15χρονο γιο της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία ο οποίος βρίσκεται στο Παίδων «Αγία Σοφία» φυλασσόμενος από αστυνομικούς. Όπως τονίζει, το παιδί είναι υγιέστατο και ήσυχο αλλά παραμένει στο νοσοκομεία λόγω της απουσίας κοινωνικής πρόνοιας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ