Πέτρος Παππάς: Είναι αδιανόητο και πολιτικά ανόητο να αμφισβητείται η ηγεσία Κασσελάκη

«Είναι αδιανόητο και πολιτικά ανόητο να αμφισβητείται η ηγεσία Κασσελάκη» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς με αφορμή τα όσα είπε χθες ο Γιώργος Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τον Κασσελάκη, να βρούμε άλλο πρόσωπο που να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά και να πάμε στις Ευρωεκλογές».

Ο κ. Παππάς ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι «το κόμμα με αυτή την ενότητα θα προσπαθήσει να πάει στις ευρωεκλογές» και πρόσθεσε:

«Η δική μου πεποίθηση και η διάθεση του κ. Κασσελάκη είναι ότι αν αμφισβητηθεί, θα ζητήσει ξανά την εμπιστοσύνη της βάσης».

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο και την αναταραχή που προκλήθηκε εσωκομματικά ο ίδιος τόνισε ότι «για ένα ερωτηματολόγιο σηκώθηκε πολλή σκόνη, συνεχίζει να υφίσταται, τα μέλη συνεχίζουν να ψηφίζουν κανονικά, ο λόγος που ξεκίνησε όλη αυτή η αναταραχή εξηγήθηκε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Ο πρόεδρος αμφισβητήθηκε για τις επιλογές του, ωστόσο μεταξύ τους δόθηκαν εξηγήσεις και η Πολιτική Γραμματεία εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση του προέδρου. Το τρίτο θέμα είναι ότι η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε χωρίς να λάβει υπόψιν το πρόγραμμα του προέδρου -ως όφειλε να λάβει-  οπότε αναγκάστηκε να συνεδριάσει και μία δεύτερη ημέρα για να είναι παρών ο πρόεδρος και αφού εξηγήθηκαν όσα έγραψε στην επιστολή του διά ζώσης, ύστερα την απέσυρε. Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη της επιστολής».

Ερωτηθείς αν στις Ευρωεκλογές υπάρξει ένα κακό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και αν θα τεθεί θέμα προέδρου ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Ο πρόεδρος έχει λάβει εντολή μακράς πνοής, θα κριθεί το 2027 στις εθνικές εκλογές, αν οποιοσδήποτε θέλει να τον αμφισβητήσει ο πρόεδρος θα ζητήσει την αναβάπτιση της εντολής του από τη βάση του κόμματος».

Σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: «Δεν θεωρώ αυτό το σενάριο ρεαλιστικό».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ