«Πνίγηκε» η Λαμία: Αποκλείστηκαν χωριά, διέσωσαν κατοίκους με βάρκες- Συγκλονιστικές εικόνες από drone

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τη Λαμία.  Αποκλεισμένα χωριά, δρόμοι που έγιναν ποτάμια, καλλιέργειες κατεστραμμένες και ένας Σπερχειός που ποτέ άλλοτε δεν έχει κατεβάσει τόσο νερό, όπως λένε όσοι γνωρίζουν την περιοχή.

Εκτός από το χωριό Κόμμα που εκκενώθηκε, πολύ μεγάλα προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στον Δήμο Μακρακώμης που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από τον «Ιανό» και πλέον θα περιμένει καταγραφή και των νέων πληγών του, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

To  Νεοχώρι στη ΔΕ Αγίου Γεωργίου είναι αποκλεισμένο από παντού με τεράστιες καταστροφές μέσα και έξω από το χωριό. Έχει υποχωρήσει ο μισός ο δρόμος από Μαυρίλο, ενώ και ό, τι έχει απομείνει κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αντέχει.

Το βουνό έξω από τη Μεγάλη Κάψη και προς Μερκάδα έχει «κατεβεί» στον δρόμο αποκλείοντας τη μία πρόσβαση και περιορίζοντας τις μετακινήσεις μόνο από το δασικό κομμάτι της περιοχής.

Στα Πουγκάκια επίσης τα φερτά υλικά έχουν καταστήσει τον δρόμο επικίνδυνο, όπως και στην Τσούκα, ενώ για αγροτική οδοποιία ούτε λόγος σε όλα τα χωριά που είναι κοντά στο ποτάμι.

Σε Μάκρη, Γραμμένη, Καστρί τα ρέματα έχουν γίνει ένα με τους δρόμους αλλά και τις καλλιέργειες που έχουν φτάσει πλέον στον Σπερχειό.

Χωρίς νερό έμειναν οι περιοχές Σπερχειάδας, Γιαννιτσούς και Νοεχωρίου, καθώς έχουν καταστραφεί πιθανότατα αγωγοί που παρασύρθηκαν από τα ρέματα.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες πριν καλά καλά πληρωθούν οι προηγούμενες και ενώ όλος ο Δήμος είναι στο πόδι από το μεσημέρι του Σαββάτου, κάνοντας ότι μπορεί με δικά του και μισθωμένα μηχανήματα, μαζί με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς.

Κακοκαιρία: Συγκλονίζουν οι εικόνες της καταστροφής από drone

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες της θεομηνίας που έπληξε για την περιοχή Κόμμα Λαμίας. Ο Σπερχειός έσπασε στη γερμανική τάφρο και το νερό «έπεσε» μέσα στο χωριό του Δήμου Λαμιέων πλημμυρίζοντας σπίτια και όχι μόνο. Πυροσβεστική Υπηρεσία και 7η ΕΜΑΚ συνέδραμαν προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους.

Λαμία - κακοκαιρία

Σε αρκετές περιπτώσεις το νερό ξεπέρασέ το ένα μέτρο και χρειάστηκε η επέμβαση της έβδομης 7ης ΕΜΑΚ με βάρκες, προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο.

κακοκαιρία - Λαμία

Δείτε στο πρώτο βίντεο στην κορυφή της σελίδας του Lamianow εικόνες από drone και στο 2ο τη διάσωση ενός ιερωμένου και της οικογένειάς του από την 7η ΕΜΑΚ

Διέσωσαν παιδί κουβαλώντας το στην πλάτη

Στην παρακάτω φωτό φαίνεται ένας άνδρας ο οποίος έχει πάρει στην πλάτη του ένα μικρό παιδί προκειμένου να το διασώσει μιας και το σπίτι της οικογένειάς του πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ