ΦΩΤΟ-Τα ψάρια στο τζιπ ήταν… παράνομα

ΦΩΤΟ-Τα ψάρια στο τζιπ ήταν… παράνομα 

Μία 43χρονη στην Άνδρο μετέφερε με τζιπ μεγάλη ποσότητα ψαριών τα οποία είχαν αλιευθεί με παράνομο τρόπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η Λιμενική Αρχή Άνδρου ενημερώθηκε, χθες το πρωί για παράνομη μεταφόρτωση αλιευμάτων στην παραλία «Βόρη» βόρεια του νησιού.

Άμεσα, μετέβησαν στην περιοχή δύο οχήματα του Λιμενικού Σώματος με στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου κατόπιν συντονισμένων ενεργειών ακινητοποίησαν στην περιοχή «Κατακοίλο» σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την παραλία «Βόρη», το τζιπ που οδηγούσε η 43χρονη.

Κατά τον έλεγχο από τους λιμενικούς, εντοπίστηκε ποσότητα αλιευμάτων βάρους 130 περίπου κιλών διαφόρων ειδών (στείρες, ροφοί, αστακοί χταπόδια, σηκιοί, φούσκες, σαργοί, μπαρμπούνια, σουπιές και ψίχα κοχυλιών), χωρίς να φέρει τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι 40 περίπου κιλά εξ’ αυτών ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων, ενώ το σύνολό τους έφερε εμφανή σημάδια από χρήση ψαροντούφεκου με εξαίρεση τα αστακοειδή.

Το Λιμεναρχείο Άνδρου προέβη στην προσωρινή  δέσμευση του οχήματος και των αλιευμάτων μέχρι νεώτερης ενημέρωσης  από τις αρμόδιες υπηρεσίες Σ.Δ.Ο.Ε., Δ.Ο.Υ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ.

Κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα το όχημα αποδόθηκε στην 43χρονη οδηγό εν αναμονή ενημέρωσης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Το Λιμεναρχείο Άνδρου πρόκειται να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις αλιευτικού κώδικα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ